Жителі Яворівщини перекрили «живим щитом» шлях львівському сміттю

12:55 8 лютого 2017 р.

У Яворівському районі Львівщини розгорнули наметове містечко і облаштували блок-пост на під`їзді до районного полігону твердих побутових відходів.

Таким чином жителі перекрили шлях на звалище для львівського сміття. Про це кореспондентові агенції Укрінформ повідомили активісти протестної акції.

Один з учасників облоги пояснив: «Події двох минулих тижнів, коли без нашої згоди Львову під звалище передали ділянку на «Яворівській сірці», похитнули нашу довіру до влади. До місцевого балансоутримувача полігону твердих побутових відходів її порушили ще й вантажівки, які неконтрольовано завозять сміття з обласного центру. Ми перевірятимемо, в яких обсягах і звідки завозяться до районного полігону побутові відходи».

Тримати оборону свого смітника учасники акції збираються щонайменше місяць. Проти львівського сміття виступили також жителі міста Новий Розділ та Стрийського району. 

Про це повідомили в агенції Укрінформ, де також нагадали: «Щоб вирішити сміттєву кризу, обласна влада передала Львову для спорудження заводу для утилізації твердих побутових відходів ділянку на закинутих землях гірничо-хімічного підприємства «Яворівська сірка». Проте місцеві мешканці побоюються, що львівське сміття забруднюватиме повітря і грунтові води. Люди вже організовують пікети на під`їздах до заводу, а депутати Яворівської райради звернулися з листом до Президента Петра Порошенка з проханням не дозволити освоєння території під полігон твердих побутових відходів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів