Завтра Львів очікує на прем`єр-міністра та обговорення питань карантинних обмежень

13:01 15 квітня 2021 р.

Фото до новини

А сьогодні у Львові відбувся пікет підприємців, які прагнуть відновити свою діяльність після локдауну.

За словами директора департаменту «Адміністрація міського голови» Євгена Бойка, Львівська міська рада з розумінням ставиться до підприємців,  однак рішення про послаблення карантину приймає Уряд.

Ці питання Львівська міська рада буде сьогодні обговорювати на міському штабі, а завтра – на комісії з надзвичайних ситуацій. Також завтра у Львові очікується візит Прем`єр-міністра України та обговорення питань карантинних обмежень.

Про це повідомив Євген Бойко, директор департаменту «Адміністрація міського голови».

«В першу чергу, я б хотів подякувати львів`янам, що вони проявили свідомість, послухали нас і дотримувались карантинних вимог. На сьогодні ми бачимо, що показники захворюваності дещо впали, протягом останніх трьох днів у нас є зменшення кількості хворих, все більше людей виписується з лікарень. Десь такий баланс хворих і тих, які виписуються, більший – за це велика подяка львів`янам, бо саме вони своєю свідомістю та послушністю сприяли тому, що ці показники падають. Ми сподіваємось, що Львів вийде з «червоної» зони.

Щодо підприємців – акція була анонсована як одиночний пікет, ті люди, які зібрались, на жаль, не сприяють тому, щоб хвороба відійшла. Їх є багато, вони порушують всі карантинні вимоги. Прохання людей теж можна зрозуміти, адже локдаун вже довго. Це були представники ринків, а ринки, відповідно до вимог «червоної» зони, не мають права працювати. Це не міська рада собі придумала, є рішення уряду про впровадження карантину «червоної» зони у Львові і ми повинні його виконувати. Жодним чином ми не можемо на це рішення вплинути.

Якщо показники будуть мати таку ж тенденцію до зменшення, то сьогодні на штабі ми розглянемо ці питання, завтра попередньо має бути комісія з питань ТЕБ і НС. Також завтра у Львові буде Прем`єр-міністр, будемо обговорювати питання зони міста Львова. Сподіваємось, що показники будуть зменшуватись, львів`яни будуть одужувати і ми будемо показувати приклад усій Україні.

Пандемія, коронавірус – це випробовування не лише для Львова, а для України та всього світу та світової економіки. Сподіваюсь, що ми навчимось виживати. Очікуємо також підтримки від держави. Бо торік до місцевого бюджету не надійшло більше 550 млн грн. Підприємців теж можна зрозуміти, бо це відображається на їхній діяльності, але така ситуація і мусимо з нею спільно виходити», - прокоментував Євген Бойко, директор департаменту «Адміністрація міського голови».




Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів