Заступниці директора департаменту економічного розвитку ЛМР оголосили підозру

15:55 4 березня 2024 р.

Фото до новини

Йдеться про Олександру Сладкову, яка 12 років пропрацювала в ЛМР.

Про підозру вона повідомила у Facebook, пише DailyLviv.com.

"Так буває, що приходить час коли своє імʼя та професійні здобутки треба захищати у суді. В мене цей момент настав через 12 років після початку служби моєму найріднішому місту Львову.

Є відчуття тривожності, але значно сильніше розуміння, що зробила все правильно і роботу буде захищено.

Як колишньому керівнику управління екології мені оголосили підозру.

Це не боротьба, бо ворогів у мене особисто справді немає.

Ще один етап, який варто пройти, щоб стати сильнішою і здобути новий досвід. Так, служба в органах місцевого самоврядування це складно,  а іноді дуже складно. Але це винагороджується результатами.

Дякую всім, хто поруч. Вибачте, що іноді пропадаю. Не хочу відволікатись від свого «захисту», - написала Спадкова.

Депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич пояснив ситуацію.

"З власних джерел відомо, що ще в минулого тижня одній з чиновниць міської ради Львова було оголошено підозру за те що підозрюється у привласнені коштів на очищені озера у м.Львові. Вже декілька днів ніхто з офіційних джерел прокуратури не доповідають за цю історію, а в міській раді все тихенько по цій ситуації та не знають, чим то все закінчиться і до кого наступного прийдуть правоохоронці", - зазначив Зінкевич.

Ймовірно йдеться про озера "Зелене око" у Снопківському парку,  доброустроєм якого зайнялася міська влада. Мешканці почали скаржаться на утворення суцільних боліт довкола, через які неможливо пройти, та поставили під сумнів законність таких робіт. Екологи зі свого боку наголосили, що таке “очищення” нашкодить водоймам. 

Довідка про "Зелене око"

Від початку ХІХ ст. Снопківський пагорб з невеликим плато був відомий  як місце відпочинку. Тут збудував резиденцію губернатор Галичини Фердинанд д’ Есте, розповідають фотографії Старого Львова.

Саме зі Снопківського плато розпочинає свій плин однойменний потік, який, зливаючись з іншими, творить потік Сорока, який своєю чергою зливаючись із Вулецьким потоком, започатковує річище Полтви. Колись джерела і потічки давали воду численним снопківським ставочкам, з яких залишився лише один – ”Зелене око“…

Реклама купальні
Реклама купальні ” Зелене око “, 1930 – ті роки
Популярна, проте невеличка купальня під мальовничо – загадковою назвою “Зелене око”, з пляжем і дерев’яним купальним будинком, була розташована в яру під Снопківським парком між сучасними вулицями Тарнавського та Кримською.
Локація купальні на сучасному плані містаЛокація купальні на сучасному плані міста

Купальню зводили і облаштовували за проєктом архітекторів Рудольфа Польта та Рудольфа Рімера у 1934 – 1935 рр. Від початку  “Зелене око” мало два ставки, – що існують дотепер, – утворені з джерела, яке витікало з-під під Снопківської гори, на їх облаштуванні і базувався архітекторський проєкт.

Ставки колишньої купальні, фото наших днів
Верхній ставок колишньої купальні, фото наших днів
В ході облаштування відпочинкової зони ставки дещо заглиблюють, сполучають між собою і облаштовують та впорядковують прилеглі ділянки загалом.
Власниками будинку купальні та ставів, на яких її облаштовано, була родина Малушинських. Цій же родині належав ампірний палацик при вул. Зеленій, 102.
Територія
Територія ” Зеленого ока “, фото наших днів

До нашого часу не зберігся будиночок купальні, він був споруджений у 1935 р. з дерев’яних конструкцій. Був одноповерховим, частина споруди мала два поверхи. Над першим поверхом була влаштована тераса з зовнішніми сходами обабіч. У Державному архіві Львівської області зберігаються проєктні плани, за якими була збудована купальня.

Котеджна забудова територій парку, прилеглих до колишньої купальні, фото 2012 року
Котеджна забудова територій парку, прилеглих до колишньої купальні, фото 2012 року

У 1959 – 1963 рр. закладають і облаштовують Снопківський парк – створено сад безперервного цвітіння на нижньому плато, висаджено близько 200 порід дерев та чагарників, а про стави колишньої купальні забули.

Ще в середині 70 років минулого століття  знаходились ентузіасти, що чистили озерця та зариблювали Їх … Цілі родини відпочивали і засмагали тут спекотними днями …

В останні роки навколо колишньої купальні, яка перетворилась на звичайнісіньке болото, активно ведуть приватну забудову.

Читайте також: Лісники занедбали у Львові озеро на вулиці Винниця (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів