Запізнився в пункт призначення на 17 годин. Автобус рейсом Київ - Андернах тримали на кордоні понад пів доби

21:00 29 липня 2024 р.

Фото до новини

50-місний комфортабельний автобус вирушив зі Львова в Німеччину о 19.30. З автовокзалу на вулиці Стрийській.

Про це розповів кореспондент DailyLviv.com, який проводжав в дорогу пасажирів цього рейсу.

За графіком, автобус компанії "Way Grand" мав приїхати в Геру, куди зі Львова вирушили пасажири автолайнера, о 9.30 ранку 28 липня, а прибув о 02.00 29 липня. Різниця в часі склала 17 годин.

Коли кореспондент DailyLviv.com зателефонував до компанії-перевізника і запитав про причини багатогодинного порушення графіка, то в колцентрі пояснили, що це не їхня провина. Мовляв, "Way Grand" не зацікавлений у відхиленнях від графіка і намагається якомога пунктуальніше доставляти пасажирів до місць призначення. А затримки відбуваються через тривалі перевірки на кордоні. Причому, українська сторона намагається швидко організувати контрольні процедури, натомість польські прикордонники є головними винуватцями черг у пунктах перепуску. Рейс Київ-Андернах — не виняток. За інформацією працівниці колцентру компанії "Way Grand", автобуси часто і надовго затримують на кордоні, попри реєстрацію в електронній черзі, яка обіцяє перевірку і переїзд кордону "в зазначений час та без зайвого очікування".

На запитання журналіста, чому водій не вибрав пункт перепуску з меншими чергами, у компанії-перевізнику відповіли, що у них —  регулярні рейси з усталеним маршрутом, який пролягає лише через Шегині, і водій не може коригувати його, залежно від ситуації. У "Way Grand" також додали, що електронна черга, у яку записується водій, фактично не працює. Це — формальність, яка нічого немає спільного з реальністю. Тобто час, зазначений в електронній черзі, немає нічого спільного з реальним часом перетину кордону. Польська сторона й поготів не зважає на українські формальності з електронною реєстрацією.

Відтак автобус рейсом Київ — Андернах перетнув українсько-польський кордон у ПП Шегині-Медика о 12.35 годині дня 28 липня.

Пресофіцерка 7 прикордонного Карпатського загону Світлана Бурда пояснила DailyLviv.com, що у зв’язку з туристичним сезоном та сезоном відпочинку в пунктах пропуску на кордоні, в межах Львівської області, прикордонники 7 прикордонного Карпатського загону фіксують збільшення потоку осіб та транспорту на 40%. 

"У зв’язку з туристичним сезоном та сезоном відпочинку в пунктах пропуску на кордоні, в межах Львівської області, прикордонники 7 прикордонного Карпатського загону фіксують збільшення потоку осіб та транспорту на 40%. Також зараз, в літній період, значно збільшилась кількість регулярних і нерегулярних пасажирських перевезень.

Для перетину кордону легковиками та автобусами подорожні найчастіше обирають пункти пропуску «Краківець», «Шегині» та «Рава-Руська». Перед цими пунктами пропуску спостерігається періодичне накопичення транспорту", - наголосила пресофіцерка.

За її словами, менша динаміка руху — у «Смільниці», «Грушеві», та «Угринові».

Світлана Бурда порадила для скорочення часу очікування обирати менш завантажені пункти пропуску для перетину кордону і нагадала, що швидкість перетину кордону залежить від роботи усіх представників контрольних служб у пункті пропуску, не лише від прикордонників.

Розклад руху Київ - Андернах

Київ (відправлення)АС "Київ", вул. С. Петлюри, 32 06:30
Сб
Київ АВ "Центральний"проспект Науки 1/2 07:00
Біла ЦеркваАС, вул. Привокзальна 34 08:30
ЖашківАВ, вул. Одеська, 2 09:30
УманьАВ, вул. Київська, 1 10:30
ГайсинАВ, вул. 1-го Травня, 129 11:00
НемирівАВ, вул. Горського, 10 12:00
ВінницяАВ, вул.Київська, 8 13:00
ЛетичівАВ, вул. Ю.Савіцкого, 1 14:00
ХмельницькийАВ, Вінницьке шосе , 23 15:00
ТернопільАВ, вул. А.Живова, 7 17:00
ЛьвівАВ, вул. Стрийська, 109 18:30
ДрезденBusparkplatz Ammonstraße/Budapester Straße 07:00
ЛейпцигZOB Fernbus - Terminal Sachsenseite 3 07:55
ГераZOB Friedrich-Engels-Str. 1B 09:30
ЄнаZOB Am Bahnhof Jena - Göschwits 10:20
ЕрфуртZOB Am Urbicher - K Kreuz 11:10
КассельZOB ICE Wilhelmshöhe 13:30
Франкфурт-на-МайніZOB Hbf.Stuttgarter Str. 16:15
КобленцZOB Fernbus-Haltestelle/Neversstr. 18:10
Андернах (прибуття)ZOB, Bus-Bahnhof/Kurfürstendamm

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів