Залучення добровольців до ЗСУ збільшилося у 3,5 раза

19:10 19 липня 2024 р.

Фото до новини

Відгуки про залучення добровольців до служби в ЗСУ за рекомендаційними листами від командирів військових частин надали понад 135 тисяч військовиків, які скористалися рекрутингом.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних Сил України, пише DailyLviv.com. Сьогодні, в Національному інформаційному агентстві «Укрінформ» відбувся брифінг щодо роз’яснення порядку залучення добровольців до служби в ЗСУ за рекомендаційними листами від командирів військових частин.

Як зазначив начальник Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України полковник Роман Горбач, механізми, які допомагають громадянам України приєднатися до захисту держави, постійно вдосконалюються. Зокрема й система рекрутингу, яка передбачає добровільне залучення громадян до Збройних Сил України.

Наразі діє алгоритм, згідно з яким громадянин України може вибрати спеціальність та посаду у певному підрозділі, пройти співбесіду в обраній військовій частині, отримати рекомендаційний лист («відношення») від командира і вже з ним звертатися до ТЦК та СП.

Разом з тим, є важливий аспект, на який необхідно звертати увагу всім, хто планує розпочати службу в Збройних Силах України.

– Є пріоритетність комплектування підрозділів. Тобто визначено пріоритетні та непріоритетні для комплектування військові частини. До першої категорії належать насамперед бойові підрозділи, до другої – переважно тилові частини. Зрозуміло, що потреба в поповненні особовим складом бойових військових частин є першочерговою. Звісно, переліку пріоритетних та непріоритетних військових частин у вільному доступі немає, проте кожен може уточнити інформацію стосовно обраної частини під час візиту в ТЦК та СП чи рекрутинговий центр, - зауважив полковник Роман Горбач.

Слід зауважити, що командир військової частини непріоритетного комплектування не має права видати рекомендаційний лист кандидату на посаду без погодження з Генеральним штабом ЗС України. Передовсім мова йде про фахівців, які мають дійсно цінну спеціальність, важливу для конкретної військової частини. Після погодження вмикається стандартна процедура: звернення до ТЦК та СП, відбір, базова військова підготовка, скерування для проходження служби до військової частини відповідно до «відношення».

Як повідомив уповноважений Міністерства оборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець, станом на сьогодні консультацію в рекрутингових центрах отримали 10 120 громадян.

– Рекрутери мають базу вакансій, розміщених на чотирьох платформах, та можуть надати максимум інформації. Наше завдання – супроводжувати кандидата від першого спілкування в рекрутинговому центрі до потрапляння в обрану військову частину, - розповів Олексій Бежевець.

Окрім цього, як повідомив полковник Роман Горбач, на цей час уже працюють два рекрутингові центри Збройних Сил України: Військово-Морських Сил та Сил спеціальних операцій. Формуються центри рекрутингу Десантно-штурмових та Сухопутних військ.

Також, за його словами, за останні два місяці показники залучення громадян до ЗСУ на добровільній основі збільшилося у 3,5 рази порівняно з показниками періоду з кінця 2022 року до весни 2024 року.

Окремими результатами роботи платформи з працевлаштування та рекрутингової агенції Lobby X поділився її засновник Владислав Грезєв.

– Варто додати, що за час діяльності платформи Lobby X, ми маємо понад 135 тисяч відгуків добровольців, які скористалися рекрутингом. Мати можливість вибирати посаду в армії та впливати таким чином на своє майбутнє важливо для людей, які хочуть приєднатися до війська. Тож командування армії робить все можливе для того, щоб забезпечити дієві механізми для цього, – підсумував Владислав Грезєв.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів