Дмитро Загарія та Ігор Вольский прорвалися з боєм, але загинув начальник УВБ на Львівській залізниці, – МВС (відео)

23:23 10 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.lviv.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив у вівторок: «У ході бою тяжкопоранені міліціонери, по суті, опинилися на території, контрольованій терористами, кілька годин тримали оборону і, в підсумку, зуміли з боєм прорватися назустріч підоспілому на порятунок товаришів нашому підрозділу».


Відео: «Телеканал новин «24»

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив сьогодні, 10 лютого, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«Львів! Честь твоїм синам. І всій країні – честь! Військовий епізод, стратегічно прохідний, але який же важливий він для духу армії України, підрозділів МВС та Нацгвардії.

Бій під Логвинове триває вже більше доби. А ця з драматичним розвитком історія двох поранених офіцерів – дала трохи радості і гордості до результату важкого дня перемог, бою і втрат...

Сьогодні близько 15.00 під селом Логвинове Донецької області (верхня частина «Дебальцевського виступу») потрапила в засідку група офіцерів МВС на чолі з начальником УМВС України у Львівській області Дмитром Загарія і командиром батальйону спеціального призначення МВС «Львів» Ігорем Вольским. При вибуху фугасу загинув начальник УВБ на Львівській залізниці Дмитро Терновий.

Ті офіцери, які вижили, незважаючи на поранення – не здалися – прийняли бій. У ході бою тяжкопоранені міліціонери, по суті, опинилися на території, контрольованій терористами, кілька годин тримали оборону і, в підсумку, – зуміли з боєм прорватися назустріч підоспілому на порятунок товаришів нашому підрозділу.

Починаючи з 15.30 бійці спецбатальйон «Львів» і підрозділ Нацгвардії провели три бойових рейди для порятунку товаришів. Два перших рейди не дали результату. З третьої спроби група з восьми бійців батальйону МВС особливого призначення «Львів» на чолі з командиром роти, за підтримки ЗСУ, деблокували офіцерів.

В даний час поранені евакуйовані із зони АТО. Спасибі офіцерам, бійцям ЗСУ та МВС за доблесть!

Це має стати 500-відсотковим правилом – своїх ніколи не кидати! Ніколи. Так створюються непереможні армії й згуртовані сили.

Нам не просто сьогодні, але так буде не завжди! І перемога буде за нами!».

Натомість волонтер Олексій Мочанов повідомив сьогодні, 10 лютого, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«СРОЧНОЕ ОПРОВЕРЖЕНИЕ!!! ХАРОШ ТРЫНДЕТЬ И ХОРОНИТЬ ЛЮДЕЙ ЗАЖИВО!!!

В сети появилась информация, что погиб комбат «Львова» Игорь Вольский. Это – ДЕЗИНФОРМАЦИЯ. Пусть она останется на совести тех, кто её распространил по сети

и покрыл людей брехнёй, а сединой – родственников с друзьями.

Комбат жив, начальник Львовского УВД Дима Загария – тоже. Их машина попала в замес, медволонтёры Хоттабыча вместе с Юркой Шаманом с четвёртого раза смогли прорваться к раненным пешим ходом через поля и кого получилось – вытянули.

Я 10 минут назад разговаривал с Шаманом и Загарией. Им оказывают помощь в одном из станционаров, после чего перевезут в медучреждение глубже в тыл.

Ситуация вокруг Дебальцево и Логвиново очень непростая, там громко и жёстко, но хоронить людей заживо – изуверство. «Нам не дано предугадать, как наше слово отзовётся»? Дано. Родня в шоке. Перепроверяйте информацию в нескольких независимых друг от друга и не знакомых друг с другом источников. Быть добру. У меня – всё».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів