За проведенням другого туру виборів на Львівщині стежитимуть близько 800 правоохоронців

13:04 12 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: depo.ua

На кожній з дільниць постійно чергуватимуть по двоє поліцейських.

«Близько восьмисот правоохоронців забезпечуватимуть громадський порядок та дотримання виборчого законодавства під час другого туру виборів, що відбудеться 22 листопада», – повідомили сьогодні, 12 листопада, в прес-службі (відділі управління превентивної діяльності) Львівського обласного управління Національної поліції, де також поінформували:

«Для проведення другого туту виборів організовано 336 виборчих дільниць, з них 305 у Львові та 31 за межами міста. На кожній з виборчих дільниць постійно нестимуть службу двоє поліцейських.

Також правоохоронці працюватимуть на кожній з 38 територіальних виборчих комісій. Згідно законодавства, поліцейські не мають права перебувати у залі, де відбувається волевиявлення громадян, тому вони нестимуть службу поблизу дільниць.

Тимчасовий виконувач обов’язків начальника Львівського обласного управління Національної поліції, полковник поліції Дмитро Загарія, розповів: «Ми маємо достатній досвід роботи під час виборів і недавні вибори до місцевих рад на Львівщині відбулись без грубих порушень громадського порядку. Це свідчить про те, що у правоохоронців є достатньо сил і засобів щоб забезпечити громадський порядок та дотримання виборчого законодавства».

Головним завданням правоохоронців під час виборів є, у першу чергу, охорона громадського порядку, дотримання виборчого законодавства та збереження виборчої документації. Заступник начальника начальника Львівського обласного управління Національної поліції, полковник поліції Сергій Маруняк, зазначив: «Ми плануємо задіяти близько восьмисот правоохоронців – по двоє на кожну виборчу дільницю, також створені слідчо-оперативні групи, які є мобільні і кількість яких є достатньою для того щоб оперативно реагувати на усі повідомлення про правопорушення. Звичайно, кожен з працівників поліції матиме можливість проголосувати». 

Усі поліцейські пройшли детальний інструктаж і кожному видали спеціальний посібник, у якому передбачені усі можливі ситуації, що вимагають поліцейського реагування. Також у день виборів, перед відкриттям виборчих дільниць, усі приміщення для голосування та навколишню територію працівники відповідних служб перевірять на відсутність підозрілих та небезпечних предметів.

Полковник поліції ДмитроЗагарія підкреслив: «Для нас головне – це безпека людей, котрі прийдуть на дільниці щоб здійснити своє волевиявлення».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів