За добу у Львові зафіксували п’ять випадків спалювання сухої трави

11:15 26 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки громадської ініціативи «Варта 1» в інтернет-мережі «ВКонтакте»

Управління з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення міскради просить мешканців міста не бути байдужим як до довкілля так і до власного здоров'я.

25 серпня у Львові зафіксували п’ять випадків пожеж, пов’язаних із самовільним спалюванням рослинності та її залишків, а також дві пожежі на торфовищах, одна з яких – на території 1350 квадратних метрів. Зокрема на вулицях Кузнярівка й Роксоляни у Залізничному районі зафіксовано горіння торфу окремими осередками загальною площею 1350 квадратних метрів, а ліквідовано на площі 750 квадратних метрів (залишається 600 квадратних метрів); на вулиці Роксоляни у Залізничному районі горіння торфу окремими осередками загальною площею 40 квадратних метрів.

Пожежі, пов’язані з самовільним спалюванням рослинності та її залишків:

на вулиці Луганській у Сихівському районі вогнем знищено суху траву окремими осередками на площі 20 квадратних метрів;

на вулиці Олесницького, 123 у Залізничному районі вогнем знищено суху траву на площі 50 квадратних метрів;

на вулиці Ковельська в  Личаківському районі вогнем знищено суху траву на площі 20 квадратних метрів;

на вулиці Рахівській, 3 у Сихівському районі вогнем знищено чагарник на площі 15 квадратних метрів.

на території Рудненської селищної ради вогнем знищено підстилку в лісі на площі 100 квадратних метрів.

Загалом впродовж року було зафіксовано 175 випадків спалювання рослинності та 17 пожеж на торфовищах. Варто зазначити, що спалювання рослинних залишків є прямим порушенням статті 50 Конституції України, статей 9 та 12 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», статтіц 16 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», пунктів 3.6.14 та 3.7.4. Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій і пунктів 3.6 та 6.4.2. Правил утримання зелених насаджень у містах та інших населених пунктах України, Закону України «Про благоустрій в населених пунктах». Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР просить мешканців міста не бути байдужим як до довкілля так і до власного здоров'я і не забувати: щоразу, коли бачите спалювання листя або трави, телефонуйте на 102.

Про це повідомили сьогодні, 26 серпня, «Щоденному Львову», в прес-службі міської ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів