За добу на водоймах Львівщини втопилися чотири людини

12:50 7 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zaholovok.com.ua

Про це повідомляють у понеділок департамент з питань цивільного захисту ЛОДА й обласне управління ДСНС.

Департамент з питань цивільного захисту ЛОДА повідомляє сьогодні, 7 липня:

«6 липня о 8.05 у с. Блищиводи Жовківського району місцевими жителями в місцевому озері виявлено та піднято з води тіло чоловіка, 1979 року народження, жителя селища Куликів Жовківського району. Тіло втопленика доставлено до моргу Жовківської центральної районної лікарні. Причини події з’ясовуються. Проводиться дослідча перевірка»;

«6 липня о 16.00 у м. Судова Вишня Мостиського району водолазами аварійно-рятувальної маневрової групи Львівської центральної рятувально-водолазної служби в місцевому кар’єрі виявлено та піднято з води тіло чоловіка, 1953 року народження, місцевого жителя. Тіло втопленика доставлено до моргу Мостиської центральної районної лікарні. Причини події з’ясовуються. Проводиться дослідча перевірка» ;

«6 липня о 18.50 у с. Бусовисько Старосамбірського району місцевими жителями в р. Дністер виявлено та піднято з води тіло чоловіка, 1965 року народження, місцевого жителя. Тіло втопленика доставлено до моргу Старосамбірської центральної районної лікарні. Причини події з’ясовуються. Проводиться дослідча перевірка» ;

«6 липня о 19.35 у с. Гірне Стрийського району місцевими жителями в р. Стрий виявлено та піднято з води тіло чоловіка, 1986 року народження, жителя м. Стрия. Тіло втопленика доставлено до моргу Стрийської центральної районної лікарні. Причини події з’ясовуються. Проводиться дослідча перевірка».

Натомість обласне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій інформує сьогодні, 7 липня, в повідомленні «Упродовж доби на водоймах Львівщини загинуло 4 людини»:

«6 липня о 08:45 до рятувальників надійшло повідомлення про те, що в с. Блищиводи Жовківського району відпочивальники помітили в озері тіло чоловіка. Загиблий, 1977 року народження, виявився жителем сел. Куликів Жовківського району. Очевидці події витягнули тіло чоловіка, без ознак насильницької смерті, на берег.

Цього ж дня о 13:45 рятувальники отримали повідомлення про ще одного загиблого на воді. Так, близько 13:20 у м. Судова Вишня Мостиського району  місцевий мешканець, 1953 року народження, потонув на закинутому кар’єрі. Водолазами аварійно-рятуваньної маневренної групи о 16:45 тіло знайдено та піднято на поверхню.

Ще один трагічний випадок трапився о 19:37 у с. Гірне Стрийського району. Тут у річці Стрий місцевими мешканцями виявлено та піднято на поверхню тіло місцевого жителя, 1986 року народження, без ознак насильницької смерті.

Увечері того ж дня, о 20:36 рятувальники отримали повідомлення про те, що в с. Бусовиська Старосамбірського району у річці Дністер місцевими мешканцями було виявлено тіло місцевого жителя, 1965 року народження. Свідки події підняли тіло без ознак насильницької смерті на поверхню.

Обставини та причини всіх трагічних подій встановлюються.

З огляду на таку сумну статистику, Головне управління ДСНС України у Львівській області звертається до  мешканців міста та області бути обережними під час відпочинку на воді.

Найпоширенішими причинами загибелі у водоймах є купання у нетверезому стані, порушення елементарних правил поведінки на воді, купання у не призначених для цього місцях, запливання за буї, а також переохолодження.

Правилами поведінки на воді забороняється:

Купатися в місцях, які не визначені місцевими органами виконавчої влади та необладнані для купання людей.

Залазити на попереджувальні знаки та буї.

Стрибати у воду з човнів, катерів, споруджень, не призначених для цього.

Пірнати з містків, дамб, причалів, дерев, високих берегів.

Використовувати для плавання такі небезпечні засоби, як дошки, колоди, камери від автомобільних шин, надувні матраци та інше знаряддя, не передбачене для плавання.

Вживати спиртні напої під час купання.

Підпливати близько до плавзасобів, які йдуть неподалік від місць купання.

Допускати у воді ігри, які пов’язані з обмеженням руху рук і ніг.

Подавати помилкові сигнали небезпеки.

10.  Заходити глибше, ніж до поясу, дітям, які не вміють плавати.

11.  Купання дітей без супроводу дорослих.

Дотримання цих нескладних правил є запорукою гарного та безпечного відпочинку!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів