За добу в екосистемах Львівщини зареєстровано 27 пожеж (оновлено)

11:40 14 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

Попри повідомлення про загибель упродовж місяця в нашій області п’ятьох людей через необережне поводження з вогнем при спалюванні сухої трави та стерні, їх продовжують позбуватися за допомогою вогню.

«13 серпня на території лшьвівської області зафіксовано 27 подій, пов’язані із пожежами у природних екосистемах, на площі 5,394 га (12 – пожеж торфу на площі 2,786 га, 15 – пожеж сухої трави, а також а стерні на площі 2,605 га). 13 серпня продовжувалося гасіння пожеж у селах Підрясне й Любині в Яворівському районі та в селі Бірче Городоцького, які виникли 11 серпня. Пожежі було своєчасно ліквідовано пожежно-рятувальними підрозділами Львівського обласного управління ДСНС за виключенням двох пожеж торфу, які виникли 11 серпня в Яворівському районі», – повідомили сьогодні, 14 серпня, на сайті департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації.

Натомість Львівське обласне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій розповіло в п'ятницю:

«Упродовж минулої доби на території Львівської області зареєстровано 22 пожеж в екосистемах на яких знищено понад 36 000 квадратних метрів сухої трави та стерні. Попри численні застереження, наші краяни продовжують масово випалювати суху траву та стерню.

У більшості до виникнення цих пожеж призводять: необережність людей у поводженні з вогнем та занесення сторонніх джерел запалювання. Зазавичай люди не замислюються наскільки масштабними можуть бути наслідки їхньої безпечності.

Варто пригадати, що лише з початку цього місяця через необережне поводження з вогнем при спалюванні трави та стерні загинуло п’ятеро людей і стільки ж травмувалися.

З метою недопущення виникнення таких пожеж, Львівське обласне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій закликає жителів області припинити випалювати сухотрав’я, чагарники й стерні та дотримуватися елементарних вимог перебуваючи на природі, дачній ділянці, приватному та житловому секторі. За випалювання сухої трави передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність!».

Про це повідомили сьогодні, 14 серпня, на сторінці Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів