За 5 років 103-а бригада одержала понад 500 різних нагород

11:43 27 червня 2023 р.

Фото до новини

Понад 14 місяців добровольці різних професій, національностей і віросповідань щоденною самовідданою працею та службою демонструють вірність військовому обовʼязку.

Про це йдеться на офіційній сторінці 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України, пише Dailylviv.com

27 червня 2018 року спільною директивою Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України було сформовано управління 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони.

З перших днів широкомасштабної війни розпочала формування чисельного складу понад 4 тисячі військовослужбовців. Після заходів комплектування та підготовки особового складу 28 квітня 2022 року приступила до виконання завдань у зоні ведення бойових дій на сході України. Вже понад 14 місяців добровольці різних професій, національностей та віросповідань щоденною самовідданою працею та службою демонструють вірність військовому обовʼязку. З мужністю та героїзмом крок за кроком звільняють від окупантів рідну землю, за що отримали високі відзнаки, а саме:

38 - державних нагород;

132 - від Міністерства оборони України;

205 - від Генерального Штабу Збройних Сил України;

49 - від командувача Сил територіальної оборони Збройних Сил України;

52 - від регіонального управління Сил територіальної оборони "Захід"; 

8 - відзнак командира оперативно-тактичного угрупування;

17 - одиниць нагородної зброї.

Бойовий шлях 103 окремої бригади Сил територіальної оборони на шляху до Перемоги сповнений здобутками та високими результатами. Велика кількість одиниць важкої техніки, артилерійських систем, складів боєприпасів, спеціального обладнання та значне число особового складу ворога знищено у відведених смугах відповідальності. Спільними діями з іншими підрозділами Збройних Сил України зупинено наступ переважаючих сил противника, не допустивши ворога на правий берег річки Сіверський Донець. При цьому завдали йому численних втрат серед особового складу, знищили велике число бойової та інженерної техніки, в тому числі понтонні переправи.

Непроламним щитом стоять леви Львівщини на усіх зайнятих рубежах. 103 бригада неодноразово переходила у наступ, звільняючи терени та населені пункти Батьківщини. Зокрема, варто пригадати звільнення населеного пункту Озерне, що стало початком широкомасштабного контрнаступу Збройних Сил України зі звільнення Харківщини. Наступними кроками було повернення під контроль населених пунктів Діброва та Ямпіль, яке дало змогу закріпити успіх та сприяти просування українських бригад вперед.

30 вересня 2022 року в місті Києві на території меморіального комплексу “Національний музей історії України у Другій світовій війні” за дорученням Міністра оборони України від імені Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України – Президента України, перший заступник міністра оборони України генерал-полковник Іван Руснак вручив бойовий прапор бригади її командиру полковнику Валерію Курку.

Командир 103 бригади ТРО Валерій Курко показав, як воює його підрозділ (відео)

Головнокомандувач ЗСУ відзначив військовиків 103-ї бригади

Указ Президента: сім військових 103 бригади тероборони отримали відзнаку

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів