Батьки і сини: у 103-й бригаді тероборони служать сім'ями - хто командує

22:56 18 червня 2023 р.

Фото до новини

У складі 103 окремої бригади Сил територіальної оборони є бійці, які разом із найріднішими стали на захист України.

Про це інформує пресслужба 103 бригади тероборони, пише Dailylviv.com.

Один з офіцерів - Олександр пішов на війну разом з сином Денисом, проте у різних військових частинах. За їхніми плечима чимало смертельних небезпек та високих здобутків. Денис ушанований високих державних нагород - медалі «Захиснику Вітчизни» та відзнаки Президента України «Хрест бойових заслуг».

У бригаді воюють чимало батьків з синами, і батько не завжди є командиром в цьому тандемі. Зокрема, у відділенні зв’язку служить батько Ярослав під командуванням сина Андрія. А ще рідні значно більше хвилюються одне за одного, якщо служать порізно. Так батько Михайло не знаходив собі місця, коли його Роман виходив з ворожого оточення на іншому напрямку. Проте все закінчилось щасливо. Рідні постійно підтримують зв'язок та один одного.

Своєю історією поділилися Анатолій та його син. Батько пригадує: "В день коли почалася повномасштабна війна я сказав, що йду. Син, попри намагання його відмовити, теж зголосився. Так 24-го о сьомій вечора ми з Денисом вже були в частині. Я вступив на посаду старшого бойового медика роти, син - на посаду бойового медика взводу." 

Денис, згадуючи пройдений з батьком, шлях зазначає: "Стосунки стали тільки міцнішими, бо ввесь цей час були разом, підтримували один одного й допомагали. Одна з яскравих ситуацій – це приліт авіабомби в одну з будівель, де лікували поранених. Нам чудом вдалося звідти вибратись. Ми двоє взагалі були неушкодженими. Тож 7-го травня – це наш другий День народження."

Батько додає: "Коли ми йшли захищати Україну, то мій син по суті був ще дитиною. А вже тут ми стали рівними, навіть в деяких питаннях він краще за мене орієнтується. Те, що відбулося за цей рік – змінило його, він багато всього пройшов. Так що маю поруч споріднену душу й опору."

Бійці 103 окремої бригади тероборони отримали почесні нагороди

Командир 103 бригади ТРО Валерій Курко показав, як воює його підрозділ (відео)

Головнокомандувач ЗСУ відзначив військовиків 103-ї бригади

Указ Президента: сім військових 103 бригади тероборони отримали відзнаку

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів