За 10 років на об’єктах Львівської магістралі загинули 696 людей

22:34 29 березня 2016 р.

Фото до новини


Фото: railway.lviv.ua

Залізничники закликають: «Спільними зусиллями бережімо життя!».

«Фахівці служби охорони праці регіональної філії «Львівська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» проаналізували випадки невиробничого травматизму за останні 10 років та нанесли на карту станції та перегони, де зафіксовано найбільше трагічних інцидентів», – повідомили сьогодні, 29 березня, на магістралі, де також розповіли подробиці:

«Таким чином залізничники хочуть і за допомогою візуалізації звернути увагу громадян на те, що об’єкти магістралі у разі недотримання правил поведінки несуть підвищену небезпеку для життя та здоров’я. Залізничники закликають у жодному разі не нехтувати правилами заради економії часу чи модних захоплень.

Так, від початку 2006 року (за останні 10 років) на об’єктах залізничної інфраструктури Львівської магістралі через власну необережність та нехтування власною безпекою травмувалися 1227 осіб, із них смертельно – 696 людей. Понад 5% серед травмованих – діти до 16 років: за 10 років травмувалися 66 дітей, 28 із них – загинули.

Найбільше постраждалих протягом десятиріччя зафіксували на станції Підзамче – 22 травмовані особи, 11 із них загинули. На станції Тернопіль травмувалися 17 людей, із них смертельно – восьмеро, на станції Стрий – 12 постраждалих і шість смертей, на станція Львів – 12 травмованих, із них чотири – смертельно. На залізничних перегонах найбільше осіб через власну необережність травмувалися на ділянці Рівне-Здолбунів – 22 людини постраждали, із них 18 осіб отримали травми, не сумісні із життям.   

Зазначимо, що від 2006 до 2013 року фахівці фіксували поступове зменшення кількості травмованих на залізниці. Так, у 2006 кількість постраждалих була найбільшою – 175 осіб, у 2013 – майже вдвічі менше – 89 людей. Однак у наступних роках залізничники змушені констатувати збільшення невиробничого травматизму: 99 випадків у 2014 році та 110 – у 2015.

Абсолютна більшість випадків травмування сторонніх осіб на залізниці стається із вини громадян, які нехтують правилами перебування на об’єктах магістралі. Львівські залізничники вкотре нагадують, що для того, аби зберегти життя, потрібно керуватися у першу чергу здоровим глуздом та не піддаватись спокусі скоротити дорогу, пролізти попід вагоном, ходити в навушниках по колії чи вилізти на дах вагона задля «селфі». 

Пам’ятайте! Ваше здоров’я та життя у ваших руках! Звертаємося також з проханням до усіх представників засобів масової інформації, освітян та громадських діячів, політиків та впливових осіб з проханням акцентувати увагу на цьому питанні, адже ваша думка і застереження, висловлені на загал, можуть врятувати життя. Зі свого боку залізничники завжди готові взяти участь у заходах, спрямованих на профілактику невиробничого травматизму.

Наші фахівці готові прийти у школи і виробничі колективи, провести лекції та екскурсії, взяти участь у теле- чи радіоефірах, де розповісти про правила перебування на залізниці та наслідки порушення цих правил. Підготовлені фахівці адаптовують виступи для роботи як у колективах малюків, серед підлітків, та для дорослих, використовують наочні матеріали, відеосупровід, залишають спеціально розроблені пам’ятки.

Для організації таких лекцій просимо звертатися за телефонами служби охорони праці Львівської залізниці (032) 226-32-16, 226-51-14. Або ж до прес-центру ЛЗ 226-34-90.

Аби убезпечити власне життя та здоров’я, пішоходам дозволено переходити залізничні колії тільки у встановлених місцях (пішохідні мости, переходи, тунелі, переїзди тощо). Водночас, суворо заборонено ходити по залізничних коліях та наближатися до них на відстань менше п'яти метрів.

На станціях і перегонах неприпустимо пролізати під вагонами і перелізати через автозчепи для переходу через колію. Також за правилами безпеки не дозволено підходити ближче ніж на 0,5 метра до краю платформи після оголошення про подачу або прибуття поїзда до його повної зупинки. Зважаючи на велику кількість випадків травмування у нетверезому стані, заборонено знаходитись на об’єктах залізничного транспорту під впливом алкоголю чи інших психотропних речовин.

Також дуже важливо не переходити та переїжджати залізничні колії при закритому положенні шлагбаума або при червоному світлі світлофора та звуковому сигналі переїзної сигналізації. Автомобілісти повинні пам’ятати, що ДТП на залізничних переїздах трапляються переважно саме з вини водіїв автотранспорту, які насамперед мають берегти життя та здоров’я собі та пасажирам. Спільними зусиллями бережімо життя!».

Про це повідомили сьогодні, 29 березня, в прес-центрі «Львівської залізниці».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів