З російського аеродрому піднялися в небо Ту-95

21:50 5 квітня 2024 р.

Фото до новини

Стратегічні літаки злетіли з аеродрому «Енгельс».

Про це повідомляють моніторингові канали, пише DailyLviv.com. Сповіщають про зліт чотирьох Ту-95 з аеродрому «Енгельс». Курс уточнюють. Ймовірно, літаки полетіли на рубежі пуску крилатих ракет.

Довідка

Аеродром "Енгельс" — авіабаза Повітряно-космічних сил Росії поблизу міста Енгельс Саратовської області Росії. Офіційна назва аеродрому — «Енгельс-2». Це основна база бомбардувальників і єдине в РФ місце базування стратегічних бомбардувальників Ту-160.

Ту-95 - радянський і російський турбогвинтовий стратегічний бомбардувальник-ракетоносець.

Ту-95 та його модифікації — серійний бомбардувальник та ракетоносець із турбогвинтовими двигунами. Був радянським символом забезпечення військово-стратегічного паритету у холодній війні. Залишається на службі як носій крилатих ракет, у тому числі таких, як Х-101, завдяки нижчій витраті палива, ніж у реактивних літаків, а головне — більшій прихованості від супутників SBIRS, здатних спостерігати за великими стратегічними бомбардувальниками з реактивними двигунами. 

Зброєю Ту-95 є новітні крилаті ракети — такі як X-101, які при дальності 5500 км дозволяють Ту-95 «безкарно» атакувати цілі поза радіусами дії систем ППО. 

Читайте також: СБУ знищила мінімум 6 ворожих літаків на аеродромі Морозовськ

Дивіться карту повітряних тривог.

UPDКрилаті ракети з літаків Ту-95МС маневрують в небі України

Повітряна тривога на Львівщині через загрозу крилатих ракет і ударних БпЛА

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів