З 27 березня Державний кордон закриють

08:52 27 березня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні припинять усі пасажирські перевезення через Державний кордон України.

Учора ввчері про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні:

"Вчора (26.03 - ЩЛ) Кабінет Міністрів на один місяць запровадив режим надзвичайної ситуації. Це важливе рішення для здоров’я українців.

Його не слід плутати з надзвичайним станом. Надзвичайна ситуація – це тимчасовий правовий режим, який консолідує роботу всіх владних органів і в той же час не обмежує конституційні права громадян.

Цей режим – не про диктатуру, це – про дисципліну.

Сьогодні ми діємо настільки жорстко, наскільки цього вимагають сьогодення та виклики майбутнього. Саме тому до кінця п’ятниці, 27 березня, буде закрито державний кордон та припинено всі пасажирські перевезення.

Два тижні тому я закликав громадян терміново повернутись до України.

Більшість зробила це самостійно. Інших – а це понад вісімдесят тисяч українців – ми повернули додому літаками, потягами та автобусами.

Та сьогодні ми вже не маємо часу чекати. Ми опинились перед важким вибором між громадянами, які ще за кордоном, та безпекою сорока мільйонів громадян всередині країни. Наш обов’язок як держави – піклуватися про кожного українця.

Про тих, хто не зможе повернутись у найближчі два дні, подбають наші дипломатичні представництва та українські громади за кордоном.

Про жодного українця, який залишиться за кордоном, ніхто не забуде".

Президент також повідомив, що "Вночі із Південної Кореї вилітає літак, який має доставити 100 тисяч тест-систем ПЛР", а "Завтра  (27.03 - ЩЛ) чекаємо прибуття з Китаю близько двохсот тисяч спеціальних медичних респіраторів, захисних костюмів для лікарів, ста тисяч ПЛР-тестів, апаратів штучної вентиляції легень, великої кількості масок для аптек".

"Також запущено виробництво багаторазових захисних костюмів, і вже через три доби буде готова перша партія. Сьогодні в регіони України відправляється десять тисяч захисних респіраторів.

Ми знайшли понад п’ять мільйонів одноразових рукавичок. Уночі їх доставлять в області – разом з необхідними витратними матеріалами для апаратів ШВЛ та іншого медичного обладнання", - поінформував В.Зеленський. 

Не всі апарати, які сьогодні наявні у львівських лікарнях, оплачені та готові до експлуатації, сказав учора в ефірі телепрограми народний депутат Микола Княжицький. Народний депутат також додав, що у Львівському обласному госпіталі у Винниках, куди депутати від "ЄС" нещодавно передали медичне обладнання, лікарі обурені нестачею захисних халатів та масок.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів