Апарати ШВЛ стоять у львівських лікарнях, як меблі, - нардеп

22:03 26 березня 2020 р.

Фото до новини

Не всі апарати, які сьогодні наявні у львівських лікарнях, оплачені та готові до експлуатації.

Про це в ефірі програми "Говорить Великий Львів" у четвер, 26 березня, заявив народний депутат від "Європейської Солідарності" Микола Княжицький, повідомляє Еспресо.TV.

"Ми з колегою Олегом Синюткою від Фонду Порошенка передали апарат ШВЛ у 8-му лікарню міста Львова. Він вже фізично знаходиться у відділені інтенсивної терапії лікарні. І фактично сьогодні ми передавали не сам апарат, а документи на нього, які підтверджують покупку. Львів’яни дуже мудро зробили, адже ці апарати ніде не можна купити. Львів’яни звернулись до місцевих фірм. Фірми, львівські підприємці поставили їм ці апарати ШВЛ. Для картинки вони стоять, усі ходять і їх показують, але за них ще ніхто не заплатив: ні міський бюджет, ні доброчинці. Ми зараз оплатили апарат ШВЛ, і він першим буде введений у експлуатацію. А інші, вибачте, стоять як меблі", - наголосив Княжицький.

Народний депутат також додав, що у Львівському обласному госпіталі у Винниках, куди депутати від "ЄС" нещодавно передали медичне обладнання, лікарі обурені нестачею захисних халатів та масок.

"У нас нема жодного халату, жодної маски, відкриті коридори і, якщо привезуть хворих, то ми усі захворіємо", - процитував народний депутат працівників медзакладу та нагадав, що нещодавно на Тернопільщині захворіли чотири лікарі, які працювали з хворими на коронавірус.

Нагадаємо, прикордонники підготували палату з апаратом штучної вентиляції легенів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів