Яку допомогу отримуватимуть українці в Польщі до 30 червня 2024 року

12:56 20 лютого 2024 р.

Фото до новини

Сенат Польщі затвердив подовження терміну дії закону щодо надання допомоги українським біженцям до 30 червня 2024 року. На які виплати зараз мають право українці?

Про це інформує InPoland, пише DailyLviv.com

Серед програм, що продовжать діяти до 30 червня, включені соціальні та сімейні виплати для українців з PESEL UKR, зокрема програма Rodzina 800+, яка передбачає 800 злотих на дитину щомісяця до досягнення 18 років, та програма Rodzinny kapitał opiekuńczy, яка надає 12 000 злотих на дитину для дітей віком 12-35 місяців.

Читайте також: Скільки заробляють українці в Польщі - дослідження

Також продовжено виплати в рамках програми Dobry Start, що передбачає одноразову щорічну допомогу на шкільне приладдя, а також батьківську допомогу, допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами.

Законопроєкт також передбачає продовження пільгових рішень щодо податків на доходи фізичних осіб та на прибуток підприємств ще на рік. Нагадаємо, що підтримка громадян України у Польщі фінансується з Фонду допомоги, створеного при Bank Gospodarstwa Krajowego для фінансування або співфінансування завдань, пов’язаних із наданням підтримки громадянам України.

Читайте також: 76% українців у Польщі винаймають житло власним коштом

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів