Як потрапити у систему «Шлях». У ЛОВА розповіли про нові правила

23:41 9 квітня 2024 р.

Фото до новини

Розгляд звернення триває до 10 робочих днів та з врахуванням кількості звернень, що перебувають на розгляді.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

З 1 квітня 2024 року діють нові правила щодо пропуску та обліку гуманітарних вантажів. Ці зміни стосуються форми подання пропозицій на включення в систему «Шлях» юридичних осіб, щодо одержання рішення голови ОВА про виїзд за межі України. Відтепер необхідно зазначати п’ятизначний індивідуальний номер, який належить організації, що має виключно гуманітарну мету і зареєстрована в електронній системі обігу гуманітарної допомоги.

«З урахуванням чинних змін, комісія Львівської ОВА не розглядатиме пропозицію без зазначення індивідуального номера, який підтверджує реєстрацію вашої організації у Єдиному реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги. Цей номер відображається як відкрита інформація. Тож, прошу перевіряти ваші документи при подачі відповідних заявок на включення фізичних осіб до системи «Шлях». Акцентую, що звернення необхідно подавати в електронній формі з накладанням електронного цифрового підпису», – зауважив керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень. 

Читайте також: Майже 1800 чоловіків-призовників виїхали за кордон через 62 організації і не повернулися. Влада Львівщини оприлюднила список

Окрім цього, керівник апарату Львівської ОВА повідомив про можливі зміни в розгляді заявок на рівні Кабінету Міністрів, що стосуються постанови №57. Зміни цієї постанови закріплюють територіальний принцип розподілу повноважень, який Львівська ОВА вже 2 роки застосовує у своїй роботі. Таким чином, комісія продовжує розглядати звернення львівських організацій, зареєстрованих у Львівській області, щодо надання права виїзду за межі України фізичних осіб, які проживають і зареєстровані у Львівській області.

Для отримання права виїзду за межі України строком на один місяць, організаціям необхідно звернутись з листом до Львівської ОВА на електронну адресу: Humtransport1@gmail.com. У темі листа обов'язково вказати повну назву Вашої організації. 

Для отримання дозволу (зразок листа за посиланням). Обґрунтування має містити обсяги вантажів, які відповідають кількості ТЗ та кількості осіб у пропозиціях для їх перевезення та підтверджувальні документи щодо співпраці отримувачів та відправників вантажів (договори, меморандуми) в рамках такої діяльності (з відповідними реквізитами).

Читайте також: За листами-клопотаннями до ЛОВА від двох ГО з Миколаєва виїхали за кордон і не повернулися майже 200 чоловіків

Для отримання повторного дозволу на перетин державного кордону чоловіками, які вже виїжджали за межі України на підставі рішення ЛОВА про виїзд за межі України в умовах правового режиму воєнного стану (зразок листа за посиланням).

Кількість водіїв повинна відповідати обсягу вантажу та поданому обґрунтуванню. 

Підтвердженням щодо попереднього здійснення такої діяльності вважаються копії митних декларацій про ввезення вантажів, актів прийняття-передання таких вантажів отримувачами допомоги, інші підтверджувальні документи.

Інформація за телефоном: 097 321 4940.

Після опрацювання отриманих звернень, ЛОВА приймає рішення про виїзд за межі України водіїв, та надсилає відповідні листи до Державної прикордонної служби України, яка приймає рішення щодо пропуску водія ТЗ та/або гуманітарного вантажу за наявності рішення ЛОВА про виїзд за межі України, виконання правил перетину державного кордону України та наявності інформації про особу у відповідній інформаційній системі. У разі непідтвердження мети поїздки уповноважені службові особи Держприкордонслужби у перетинанні державного кордону відмовляють.

Розгляд звернення триває до 10 робочих днів та з врахуванням кількості звернень, що перебувають на розгляді. Подача документів повинна здійснюватись не пізніше 5 робочих днів до запланованого виїзду. При порушенні зазначених вимог відповідні звернення не підлягатимуть розгляду.

Зверніть увагу, що лист може не надходити на електронну пошту ЛОВА якщо вкладення перевищує 28 Мб, у Вашому браузері включено VPN, або текст листа містить активне електронне посилання.

Для отримання роз’яснень щодо розв'язання інших питань стосовно перетину державного кордону України з метою ввезення гуманітарних вантажів звертайтесь за телефоном: 096 232 8221.

З 1 квітня подати документи на виїзд водіїв призовного віку можна лише з використанням е-підпису.

Читайте також: Як львівські депутати використовують систему Шлях для закордонного відпочинку — ЗМІ

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів