Як львів'янка збудувала йога-курорт класу люкс у джунглях Амазонії (відео)

00:17 8 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Спочатку вона купила 15 га землі по 200 доларів в регіоні Ікітос.


Про це, пише Dailylviv.com, в інтерв'ю на ТРК "Перший Західний" розповіла українсько-перуанська підприємиця Ольга Ситник, яка чотири роки тому поїхала в подорож зі Львова до Латинської Америки й залишилася там.

"Розпочинала з екопоселення в Перу, де я залишилася під час пандемії. У мене була своя онлайн школа в Україні, невеличкий капітал та ідеалістична ідея побудувати для себе й друзів екопоселення, куди ми зможемо приїжджати, займатися йогою. медитацією, відпочивати, вирощувати фрукти, овочі й потрошки вивчати екосистему Амазонії", - розповідає Ольга Ситник.

За її словами, це один зі способів перезавантаження людей у Європі.

"Коли я плила круїзним лайнером з Барселони в Бразилію, то там були колишні топменеджери банків європейських, які їхали в Чилі працювати на фермі. Такий спосіб "дауншіфтінгу" є досить популярним",- пояснює Ольга.

Спочатку вона купила 15 га землі по 200 доларів в регіоні Ікітос.

"Купивши землю, я написала у ФБ: "Друзі, хто хоче будувати разом зі мною". Відгукнулося четверо моїх друзів. Кожен з них інвестував і у свій будиночок на 180 метрів квадратних, і в загальну інфраструктуру.

Зараз в поселенні є вже 29 будиночків. Ольга Ситник не очікувала на такий попит, пояснює це збігом кількох факторів.

"Коли у людей з'явилася необхідність невеликі гроші інвестувати з хорошою дохідністю, вони відгукнулися на мою пропозицію.

Особливість джунглів Амазонії в тому, що ви будуєте будинок умовно за 40-50 тисяч доларів, а здаєте його за 200 доларів за ніч. Тобто за ціною квартири в центрі Відня, яка коштує поза мільйон доларів. Це то, що я називаю Україною 90-х. Ікітос і джунглі Амазонії я називаю Україною 90-х. Тому що дуже багато економічних можливостей.

Прикро, що українці, які змушені покинути Україну, є підприємливими й готові до помірного ризику, залишаються в Європі. В Європі класно, якщо ти - мама з дитиною, яка має  отримувати соціальну допомогу. Якщо у тебе онлайн бізнес - їдь в Таїланд, ходи на море. Але якщо ти підприємець і готовий трохи ризикувати, Латинська Америки, і зокрема, така зона, як Ікітос, яка є офшором і де не платять податки, відкриває величезні можливості. А  менеджменту там немає. Немає навчених менеджерів", - підсумувала Ольга Ситник.

Вона з друзями вибудувала економічну основу функціонування поселення.

"Ми це поступово перетворили в концепцію йога-курорту класу люкс у джунглях Амазонії. Ми збудували там ресторан, йога-центр, рекреаційні зали, зробили дві штучні річки, дорогу, ставки з рибою, городи, піски. Створили там самодостатнє поселення, яке буде наразі функціонувати у форматі екокурорту", - зазначила українсько-перуанська підприємиця.

Більше - дивіться у відео, яке має два інтерв'ю.

До повномасштабного нападу Росії на Україну у Львові відкрили перший в Україні йога-парк.

Ольга Ситник є донькою відомого у Львові громадського активіста і блогера Юрія Ситника

Нагадаємо, що у 2014 році стипендіатка програм Окфордського університету та Віденського університету економіки та бізнес управління Ольга Ситник (під прізвищем Галабала) була 13-м номером виборчого списку партії "Самопоміч" до Верховної Ради України. Тоді її, членкиню ради партії "Воля", титрували у політиці як співзасновницю компанії «Унікальна Україна» та одного зі засновників ініціативи "Реанімаційний пакет реформ".  З грудня 2015 до 31 березня 2016 була обрана заступницею голови Івано-Франківської обласної ради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів