Десятки втручань користувачів у роботу газових лічильників виявили на Львівщині. Як покарали

15:12 7 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Втручання в лічильники зазвичай виявляють під час зовнішнього огляду.

Про це інформує пресслужба львівської філії ТзОВ "Газмережі",

Як зазначають у компанії, за 7 місяців 2024 року фахівці Львівської філії ";Газомережі" виявили 112 втручань користувачів у роботу лічильників з метою спотворення коректного обліку газу та 46 несанкціонованих врізок з метою безоблікового споживання.

Сума штрафних санкцій за цей період перевищила 8 млн гривень.

"Варто зазначити, що приховати несанкціонований відбір газу нереально, адже контроль дисципліни споживання блакитного палива здійснює фаховий аналітичний центр, створений на базі Львівської філії «Газмережі».

Врізки — це нелегальне й самовільне приєднання до газопроводів. Таке втручання в роботу системи призводить до викривлення даних обліку природного газу, що дозволяє споживачам здійснювати крадіжку газу.

Важливо, що виявлені в землі несанкціоновані газопроводи зазвичай не герметичні й пропускають газ. Такі витоки створюють загрозу життю самих же споживачів, які таким чином вирішили зекономити на газі. Тому вкотре наголошуємо, що усі газонебезпечні роботи повинні виконувати лише спеціалісти, які мають відповідні дозвільні документи",- йдеться в повідомленні.

Втручання в лічильники зазвичай виявляють під час зовнішнього огляду.

Зокрема серед можливих ознак втручання такі:

- фарбування лічильника

- якщо до лічильника доєднанні сторонні предмети

- лічильник має подряпини, які видно неозброєним оком

"Якщо ж споживач сам повідомив оператора ГРМ про пошкодження лічильника газу або пошкодження пломби, при цьому несанкціонованого втручання в мережу не було, то санкцій щодо такого споживача не застосовують",- наголошують у "Газмережах".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів