Винуватець Скнилівської трагедії живе біля колонії, в якій відбув покарання

19:00 12 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: Gazeta.ua

«Перша жінка за нього весь час воювала, а він собі знайшов іншу».

«Gazeta.ua» розповідає сьогодні, 12 листопада, в публікації «Винуватець Скнилівської трагедії в колонію їздив на роликах»:

«Влітку цього року вийшов на волю Володимир Топонар, пілот літака Су-27, який розбився 27 липня 2002 року у Львові на Скнилівському летовищі. Він відсидів 8 років у Кагарлицькій виправній колонії №115, що в селі Зікрачі Кагарлицького району на Київщині. Зараз він живе за два кілометри від колонії у хаті (на фото), яку орендує разом із дружиною.

«В колонії Топонар жив у звичайній кімнаті на вісім чоловік. Щодня ходив на роботу. Працював на сільськогосподарському підприємстві, що розташоване на території колонії. Прибирав на свинофермі, вантажив вагони, полов картоплю і збирав капусту. В колонії він ні з ким не спілкувався, бо був високої думки про себе», – розповів кореспонденту Gazeta.ua головний інженер колонії Олександр Юрченко.

Під час відбування покарання Топонар розлучився із своєю першою дружиною Іриною, яка була його адвокатом, і взяв за жінку кримчанку Світлану. Вона приїхала до нього з Феодосії.

«Перша жінка за нього весь час воювала, а він собі знайшов іншу. Світлана почала приїжджати до нього на побачення з 2006 року. Трохи пізніше переїхала в Зікрачі і зняла хату біля ставка. За кілька місяців вони розписалися. Весілля святкували в колонії. Пили чай з тортом. Через рік Володимир написав заяву на отримання пільги – просив дозволити жити у селі разом з дружиною. Дозвіл йому дали. Останні роки Топонар жив у селі. Щоранку приходив на перекличку в колонії і до вечора працював так, як й інші засуджені», – розповів також Юрченко.

«На роботу він їздив на роликах. Казав, що так економить багато часу. Їздив швидко. Але інколи корови заважали. Зараз він працює в Кагарлику в якійсь приватній фірмі. Чим займається його дружина, не знаю. Часто бачу, як вона прогулюється селом», – додав головний інженер колонії.

Хата Володимира Топонаря - одразу за місцевим ставком. За кілька метрів від воріт збудований шалаш із соломи.

Вдома господарів не було. На дверях висів замок».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів