Вихід з берегів двох річок на Львівщині визначили як НС регіонального рівня

22:05 3 липня 2023 р.

Фото до новини

Найбільше постраждали населені пункти Східниця, Новий Кропивник, Перепростиня.

Сьогодні, 3 липня, під головуванням начальника Львівської ОВА Максима Козицького відбулося позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це повідомила пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Згідно з рішенням комісії, ситуацію, яка виникла 10 червня через вихід з берегів річки Східничанки на територіях Східницької (Дрогобицький р-н) та Сколівської (Стрийський р-н) громад і річки Свіча на території Журавненської територіальної громади (Стрийський район), внаслідок проходження сильних опадів у вигляді дощу, руйнування мостів, газопроводів середнього тиску та підтоплення більш ніж 100 господарств, визначили як надзвичайну ситуацію регіонального рівня.

«Майже місяць у Дрогобицькому та Стрийському районах нашої області тривала ліквідація наслідків негоди, що сталася 10 червня через складні погодні умови. Роботи на окремих інфраструктурних об’єктах досі тривають, однак зараз усі домогосподарства з газо- та водопостачанням. Коштів з місцевих бюджетів, аби покрити усі витрати на ремонтні роботи не вистачить, тому за рішенням комісії дві громади, які найбільше постраждали отримають кошти з обласного бюджету», - наголосив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

За інформацією начальника Дрогобицької РВА Степана Кулиняка, внаслідок інтенсивних опадів у Східницькій громаді різко підвищився рівень води у річках. Приватні домогосподарства були підтоплені, пошкоджені об’єкти дорожньої інфраструктури та іншого комунального майна. Найбільше постраждали три населені пункти громади: смт Східниця, с. Новий Кропивник та с. Перепростиня.

За рішенням обласної комісії ТЕБ і НС, з резервного фонду обласного бюджету на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації Східницькій громаді виділять кошти у розмірі 24 мільйонів гривень.

Начальник Стрийської РВА Богдан Янко повідомив, що через вихід з берегів річки Свіча, на території Журавненської громади, дорога до присадибних ділянок розмита, тому необхідно провести роботи з берегоукріплення.

Комісією прийнято рішення ініціювати питання про внесення змін до цільової програми щодо виділення фінансування на комплекс заходів для потреб Журавненської громади та комунального закладу ЛОР «Адміністрація Державного історико-культурного заповідника «Тустань», де через вихід річок з берегів постраждали три мости, які унеможливили прийом туристів.

У Дрогобичі затопило вулиці і будинки

У ЛОВА повідомили, коли дорога Східниця – Верхнє Синьовидне стане проїзною

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів