Впав ліфт у львівській багатоповерхівці. Загинула жінка (доповнюється, відео)

14:28 7 квітня 2023 р.

Фото до новини

На місці події працюють експерти.


Сьогодні, 7 квітня, близько 12:00 години у багатоповерхівці на вул. І. Мазепи, 13-а у Львові впав ліфт, у якому знайшли тіло жінки без ознак життя. Про це повідомив  депутат ЛМР Ігор Зінкевич, пише Dailylviv.com.

Згодом у поліції повідомили, що жінку без ознак життя виявили в кабіні ліфта на 6 поверсі, на якому проживає жінка. Наразі причини смерті невідомі.

На місці події також присутня заступниця міського голови з житлово-комунальних питань  Ірина Маруняк разом з керівником  “Львівсвітла”. 

“Виїхавши на місце ми виявили, що жінка доїхала до свого поверху, тож падіння кабіни ліфта не було. Зараз слідчо-оперативна група тут, на місці, і з'ясовує всі обставини”, — сказала Ірина Маруняк.

Жінка була вдовою, у неї  залишилося двоє неповнолітніх дітей 10 і 12 років. З дітьми вже працюють фахівці управління “Служба у справах дітей”.

Працівник "Львівсвітла" Ігор Кравець розповів Суспільному, що внутрішні двері ліфта були відчинені. Виклик у цей будинок отримали близько 11:00.

"Прийшов сюди, подивився, попробував кнопку, ліфт не їде. Відкрив двері, в шахті темно, як завжди, відкрив другу половинку, включив ліхтарик, дивлюся, щось капає зверху, щось так не зрозумів, думаю може то вода, але придивився, а це - кров. Тоді пішов вище, на п’ятий, то вже видно, де кабіна стоїть, бачу на шостому", — розповідає працівник "Львівсвітла".

Як повідомив Суспільному голова ОСББ Юрій Кукуруза, востаннє ліфт перевіряли три роки тому. Всього він експлуатується 40 років.

"Три роки тому робилася експертиза і техогляд. Тоді те, що було при техогляді і при експертизі виявлено, то було замінено представниками "Львівсвітла", яке обслуговує наш ліфт", — каже Юрій Кукурудза.

Такий ліфт розрахований на 25 років експлуатації, каже Ігор Кравець.

У Львові ліфт убив працівника ресторану

У Польщі обірвався ліфт з двома українцями на висоті 40 метрів

У Львові в ліфтах застрягли люди: просять мешканців перевірити ситуацію в своїх будинках

У Львові десятки людей застрягли в ліфтах: скільки часу визволяли

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів