Ворог бив ракетами по Зміїному і атакував шахедами. Як спрацювала ППО

09:20 12 вересня 2024 р.

Фото до новини

У ніч на 12 вересня 2024 року радіотехнічними військами Повітряних сил було виявлено та здійснено супровід 69 засобів повітряного нападу противника (станом на 9.00).

Про це повідомляють Повітряні сили України, пише DailyLviv.com.

Окупанти вдарили по Чернігівщині двома балістичними ракетами "Іскандер-М" із Курської області та однією керованою авіаційною ракетою Х-59/69 із Брянської області, двома крилатими ракетами Х-22/32 з літаків Ту-22М3 (з повітряного простору над акваторією Чорного моря в напрямку острова Зміїний), 64 ударними БпЛА типу Shahed (райони пусків: Курськ, Єйськ – РФ., Чауда – Крим).

Читайте також: Три нічні повітряні тривоги в Києві

Повітряний напад противника відбивали авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України".

 Повідомляється, що в результаті протиповітряного бою збито 44 ударних БпЛА. Три ворожі безпілотники полетіли назад у Росію, ще чотири –локаційно втрачені на території України (інформація про постраждалих та руйнування не надходила).

 "Станом на 9.00 чотири ударні БпЛА залишаються в повітряному просторі України, йде бойова робота! 

Читайте також: Більш ніж половина боїв - на трьох напрямах фронту

Завдяки активній протидії Сил оборони, більшість ворожих ракет не досягла бажаних цілей.

Протиповітряна оборона працювала у Київській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Сумській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Запорізькій та Полтавській областях.

Нагадаємо, сьогодні під час операції в акваторії Чорного моря воїни спецпідрозділу ГУР МО України знищили російський бойовий літак Су-30СМ влучанням з ПЗРК

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів