ВООЗ консультуватиме всіх на світі через бот

12:56 1 квітня 2020 р.

Фото до новини

Бот у Viber уже доступний англійською, арабською, російською мовами, а незабаром його перекладуть більше ніж на 20 мов.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) та Rakuten Viber, один зі світових лідерів серед додатків для безкоштовного та безпечного спілкування, оголосили про партнерство, ціль якого — боротьба з дезінформацією навколо COVID-19 за допомогою інтерактивного чат-бота. Бот спрямований на боротьбу з фейковими новинами та неправдивою інформацією про вірус.

Бот уже доступний англійською, арабською, російською мовами, а незабаром його перекладуть більше ніж на 20 мов. У ньому висвітлюються найбільш поширені питання та останні новини, пов’язані з пандемією. Розділ «Останні новини» оновлюється в режимі реального часу одночасно із веб-сайтом ВООЗ. Серед інших розділів чат-боту — «Захисти себе», «Використання масок», «Рекомендації щодо подорожей» та інтерактивний тест «Міфи» для перевірки знань про вірус. Кнопка «Здійснити пожертву» пропонує користувачам підтримати ВООЗ у боротьбі з пандемією шляхом переказу коштів до Фонду солідарності для допомоги в боротьбі з COVID-19.

https://lh3.googleusercontent.com/1HUUS4u3sWsKazjdbQdcvG4221jEOBr1gLq7724WUSBDEkL559CVTdnVCJSj9Y99iyg2jnA9gwt7oWaFd6HREPsK9Au4XreiLMp4Ec53jyFs2web0pgx8kncnipzntqiHNtFjJ9a

«ВООЗ прагне забезпечити якомога більше людей правдивою інформацією про здоров'я за допомогою інноваційних цифрових технологій. Інформація — це сила, яка може допомогти врятувати життя під час цієї пандемії», — прокоментував генеральний директор ВООЗ доктор Тедрос Адханом Гебреєсус.

«Ми допомагаємо людям залишатися на зв’язку, а також сприяємо тому, щоб місцеві й глобальні уряди та медичні установи у всьому світі повідомляли людям важливі новини та боролися з дезінформацією. Rakuten Viber та ВООЗ працюють разом, щоб допомогти людям бути поінформованими та здоровими у цей складний час. Користуйтеся чат-ботом самі та діліться ним для підтримки та захисту своїх родичів. Цифрові інструменти — це безпечнно», — зазначив Джамел Агауа, генеральний директор Rakuten Viber.

Чат-бот безкоштовний і вже доступний для всіх користувачів Viber у всьому світі. Viber  також запускає спеціально розроблений стікерпак на знак поваги до всіх співробітників системи охорони здоров’я та їх самовідданої боротьби з вірусом. Це також спосіб поділитися позитивом під час глобального карантину. Усі, хто завантажить стікерпак з магазину наклейок Viber, автоматично отримають доступ до чат-бота. Бот також доступний за цим посиланням: https://vb.me/c6e9fa.

Лише кожен п'ятий українець вірить владі і медіа щодо COVID-19. Такі результати соціологічного опитування в Україні. Про ВООЗ не запитували. 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів