Вода затоплює шахти «Львіввугілля», – Волинець

09:45 23 грудня 2019 р.

Світлина ілюстративна

Світлина ілюстративна
Фото: ukrinform.ua

Голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець заявив, що цієї ночі відбулося знеструмлення шахт державного підприємства «Львіввугілля», відтак, розпочалося їх затоплення.

Михайло Волинець написав на своїй сторінці в інтернет-мережі «Фейсбук», що в ніч з 22 на 23 грудня вимкнено електроенергію на всіх шістьох шахтах «Львіввугілля». Відтак – знеструмлені підйоми, водовідливи, вентилятори головного провітрювання. На всіх 6 шахтах втрачено контроль за рудничною атмосферою, йде затоплення.

Голова незалежної профспілки гірників України написав також, що відключення шахт «Львіввугілля» від електроенергії відбулося через заздалегідь невиконувані вимоги з боку «постачальника останньої надії» районної електромережі – сплатити наперед 22 мільйонів гривень за електроенергію періоду грудня 2019 року – січня 2020-го.

Зрозуміло, шахтарі не в змозі виконати подібні вимоги через відсутність коштів, накопичені перед ними борги не тільки з зарплати, а й за відвантажене вугілля. Тільки ПАО «Центренерго» заборгувало гірникам «Львіввугілля» 92 мільйонів гривень, не сплативши ані копійки за вугілля, відвантажене в жовтні, листопаді, грудні.

Михайло Волинець зауважив, що такого не було в історії енергетичної та вугільної галузей і запитує: «Що це, якщо не цілеспрямоване знищення вуглевидобувних підприємств України? І це в той час, коли в інтересах діячів від бізнесу, за підтримки голови енергетичного комітету ВР Андрія Геруса та сприяння міністра енергетики Олексія Оржеля, інших представників органів влади, продовжується постачання й закупівля електроенергії, вугілля з країни-агресора Росії».

Як інформував «ЩЛ», на Львівщині викрили махінації зі зарплатами гірників.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів