Військовослужбовцям дозволять їздити на автомобілях з правим розташуванням керма

08:10 20 червня 2023 р.

Фото до новини

Наші волонтери фактично вичерпали європейський ринок пікапів і джипів. А Великобританія та Японія є великим джерелом постачання автотехніки.

Про це повідомляє Верховна Рада України, пише Dailylviv.com.

На засіданні Комітету з питань транспорту та інфраструктури Верховної Ради України, розглянули та рекомендували парламенту підтримати законопроект №9238 про внесення змін до статті 29 Закону України "Про дорожній рух" щодо надання дозволу військовослужбовцям у період дії правового режиму воєнного стану використовувати у дорожньому русі транспортні засоби з правим розташуванням керма.

Є критична потреба в автомобілях, здатних долати бездоріжжя, а також тих, що мають високу прохідність та добру маневровість. Це - пікапи, броньовані авто, реанімобілі, позашляховики, мікроавтобуси тощо. Велику кількість таких авто можна придбати у Великобританії чи Японії, але з огляду на лівосторонній рух у цих країнах, вони мають праве розташування керма.

Наші волонтери фактично вичерпали європейський ринок пікапів і джипів. А Великобританія та Японія є великим джерелом постачання автотехніки.

Законопроєкт дозволить участь у дорожньому русі транспортних засобів з правим розташуванням керма для всіх офіційних формувань ЗСУ на період дії воєнного стану і впродовж 90 днів після його скасування.

Тому такі зміни підвищать спроможність Сил оборони України належно та ефективно виконувати покладені на них завдання зі захисту країни.

Законопроєкт погоджено з військовими. 

Повнопривідне багі для ЗСУ: що вдосконалили у Львові

Батько снайпера, який загинув у запеклому бою, купив три автомобілі для фронту

Два десятки пікапів з гуманітарки для ЗСУ продали наліво

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів