Відтепер діяльність Генпрокуратури контролюватимуть громадські фахівці

10:44 10 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: korrespondent.net

Зокрема вони відстежуватимуть питання доброчесності та належного виконання працівниками органів прокуратури своїх професійних обов’язків.

Про це йдеться в повідомленні «Генпрокуратура закликає представників громадянського суспільства до співпраці», опублікованому сьогодні, 10 березня, на офіційному сайті прес-служби ГПУ:

«Генеральна прокуратури України розробляє низку заходів, спрямованих на ствердження законності, активізацію протидії корупції та налагодження партнерських взаємин із громадянським суспільством. 

Відновлення довіри та авторитету до вітчизняної правої системи, насамперед до органів прокуратури, є вкрай актуальною вимогою сьогодення. Це пов’язано із чітким усвідомленням з боку нового керівництва Генпрокуратури нагальної необхідності бути максимально наближеними до громадян. Працівники органів прокуратури мають стати взірцем, прикладом неухильного додержання закону.

У зв’язку з цим Генпрокуратура ухвалила рішення про створення при відомстві Консультативної групи громадських фахівців. Члени цієї групи, зокрема, відстежуватимуть питання доброчесності та належного виконання працівниками органів прокуратури своїх професійних обов’язків. Громадськість отримає змогу надавати матеріали керівництву Генеральної прокуратури для відповідного реагування.

Нині в Україні активно триває процес формування нової влади, а разом з цим розпочинається люстрація – очищення від тих правоохоронців або державних службовців, які заплямували корупційними вчинками свою честь і гідність. 

Останнім часом окремі громадські діячі висловлюють занепокоєння можливим поверненням до корупційних схем призначень на посади в органи державної влади, правоохоронні структури та органи прокуратури. Наголошуємо, що ганебній практиці режиму Януковича – продавати та купувати посади в органах влади за хабарі – буде покладено край! Основними критеріями для відбору претендентів на державні посади нині є професіоналізм та порядність.

Ми відкриті для громадськості та готові активно співпрацювати з усіма представниками громадянського суспільства щодо викриття корупційних та інших злочинів. Першим кроком у цьому напрямку є залучення до цього процесу журналіста «Української правди» та громадського активіста Сергія Лещенка.

Окремо хочемо наголосити, що керівництво Генеральної прокуратури поставило низку жорстких завдань перед регіональними прокурорами з посилення роботи щодо звернень та прийому громадян.

Також нагадуємо, що кожен посадовець мусить перебувати під пильним контролем своїх колег та громадськості. Тож закликаємо громадян, які матимуть інформацію про корупційні дії працівників органів прокуратури, звертатися за номерами телефонів довіри: (044) 200-79-87, (032) 235-44-69.

Усю надану інформацію перевірить служба внутрішньої безпеки Генеральної прокуратури України. Незаконним діям таких працівників буде дано належну правову оцінку, а в разі потреби – застосовано належних заходів реагування.

Прес-служба Генеральної прокуратури України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів