Вертолітники виконали на Львівщині 360 вильотів

14:20 19 червня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

У бригаді армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України на Львівщині завершився збір із пілотами-вертолітниками, які вдосконалювали навички пілотування вертольотів Мі-24 за допомогою оптичних приладів нічного бачення.

Польоти вони здійснювали вночі на малих і надмалих висотах. Для успішного виконання льотних завдань використовували спеціальне обладнання та техніку. Т.в.о. начальника армійської авіації командування Сухопутних військ і командир окремої бригади армійської авіації, полковник Ігор Яременко зазначив: «У цих зборах взяли участь визначені військові льотчики з усіх військових частин армійської авіації. Вони здійснювали нічні польоти із застосуванням так званих окулярів нічного бачення. Це досить ефективне обладнання, яке дає можливість льотчику бачити у темряві і вести вертоліт на малих висотах із урахуванням рельєфу місцевості. Комплект складається із спеціальних окулярів та шолома. Його дуже просто використовувати: окуляри опускаються у бойове положення автоматично вмикається їхнє живлення, і пілот вночі все бачить на дальність до 1500 метрів».

Військові льотчики розповіли про тонкощі експлуатації окулярів нічного бачення. Найскладнішим моментом їхнього використання вони назвали індивідуальну підгонку обладнання. Пілоту потрібно досягти максимальної зручності у шоломі, щоб він не хитався та не був сильно затягнутий. А в окулярах настроїти відстань між очима та діоптрії на кожне око, щоб добитися найкращої картинки. Від цього залежить успіх виконання бойового завдання.

Полковник Ігор Яременко запевнив: «Нічні тренування із використанням цих приладів значно підвищують боєздатність військових льотчиків армійської авіації. Тепер армійська авіація може виконувати завдання й вночі, що значно підвищує її ефективність.

За два тижні льотного збору військові пілоти армійської авіації виконали п’ять нічних льотних змін, здійснили 360 вильотів і налітали у загальній кількості 75 годин і 45 хвилин. Про це повідомили в прес-службі міністерства оборони України, де також опублікували фоторепортаж з навчань.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів