Вертолітників зі Львівщини нагородили медалями ООН

13:54 13 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

За період п’ятої ротації особовий склад 18-го окремого вертолітного загону виконав понад 3340 польотів із загальним нальотом понад 3250 годин.

«Військовослужбовці українського національного контингенту в Демократичній Республіці Конго табору «Бунія» нагороджені медалями ООН «За службу миру», – повідомили сьогодні, 13 грудня, в міністерстві оборони України, де також розповіли подробиці:

«Вчора у базовому таборі авіаційної групи 18-го окремого вертолітного загону, що виконує завдання Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго, де командиром полковник Віталій Цапко, відбувся «Парад медалей». Понад 80 українських військовослужбовців 18-го окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго отримали медалі «За службу миру».

Привітати українських військових завітали командири національних контингентів, що розташовані поруч з базовим табором авіаційної групи українських вертолітників. Від імені керівництва Місії ООН зі стабілізації в Демократичній Республіці Конго з вітаннями виступив командир бригади Ітурі бригадний генерал Саіф-Ур-Рахман. Він наголосив на тому, що цей підрозділ за час ротації продемонстрував високий рівень відданості, досвіду і високої компетентності під час виконання завдань.

Командир авіаційної групи й заступник командира 18-го окремого вертолітного загону полковник Віталій Цапко привітав своїх підлеглих зі святом та подякував за виконання завдань. «Родзинкою» свята стало виконання льотчиками загону демонстраційного польоту українського Мі-24.

Гості були у захваті від вправності українських льотчиків, їхньої техніки пілотування. Слід зазначити, що за період п’ятої ротації особовий склад виконав понад 3340 польотів із загальним нальотом понад 3250 годин, перевезено понад 15 тисяч пасажирів та понад 220 тонн вантажу».

Про це повідомили сьогодні, 13 грудня, в прес-службі міністерства оборони України.

Як інформував «ЩЛ», 18-й окремий вертолітний загін сформовано на Львівщині на базі окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ Збройних Сил України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів