В усіх районах Львова патрулювали вночі мобільні групи громади

09:44 20 лютого 2014 р.

Активісти народної самооборони охороняють від російськомовних погромників, даруйте за тавтологію, російське генеральне консульство у Львові.

Активісти народної самооборони охороняють від російськомовних погромників, даруйте за тавтологію, російське генеральне консульство у Львові.
Фото: zaxid.net

Про це повідомляє сьогодні, 20 лютого, прес-служба міської ради.

За її інформацією, вночі за дотриманням громадського порядку в місті слідкували мобільні групи, які складалися із активістів громадських організацій, працівників підприємств, міліонерів та депутатів міської ради. Координаційними штабами охорони міста були визначені районні адміністрації, а виконавчий комітет Львівської міської ради зареєстрував учора громадське формування з охорони громадського порядку у місті Львові «Народна самооборона». 

За інформацією районних адміністрацій міста, вночі було кілька спроб захоплення приміщень, однак завдяки патрулюванню мобільних груп цьому вдалось запобігти. голова Личаківської районної адміністрації Іван Лозинський конкретизував прес-службі міської ради: «Невідомі хотіли спалити «Епіцентр», але «Самооборона» і депутати не дали. Були спроби мародерства. Так, на вул. Туган-Барановського, 4 була спроба пограбувати магазин. З 21:00 год. і до ранку було посилене чергування біля Російського консульства, бо була інформація про можливість підпалу».

За словами голови Шевченківської районної адміністрації Олександра Удовенка, вночі була спроби пограбування МАФів. Він також повідомив:«Цілу ніч молоді люди блукали вулицями міста. В районі працює 18 патрульних груп».

За словами  голови Франківської районної адміністрації Руслана Кандибора, вночі біля «Аквапарку» підпалили автомобіль. Він також розповів: «На вул. Гвардійській, 12 в машини кидали бруківку. На вул.Героїв УПА, 78 було вторгнення в ЛКП. Невідомих людей застали за виготовленням коктейлів Молотова. В районі працювало 16 мобільних груп».

А голова Сихівської районної адміністрації Ірина Маруняк дякує громадським організаціям, керівникам підприємств та небайдужим мешканцям за активну громадську позицію й повідомляє:

Загалом патрулювати вийшло близько 120 осіб. У районі все було під контролем. Було дві спроби захопити райвідділ міліції. Громадський патруль не допустив руйнування будівлі. Було встановлено чергування і біля 8-ї лікарні. 

Зараз комунальні служби міста працюють в звичному режимі. Ми організували чергування на день. З допомогою патрульних автомобілів слідкуємо за порядком у районі. Уночі будемо аналогічно працювати групами на кожному із 7 квадратів нашого району».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів