В Україну не пропустили акумулятори, зарядні станції та інвертори, які звільнені від митних платежів

16:35 14 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Закарпатські митники виявили у «Мерседесі» незадекларовані засоби безперебійного живлення

Про це інформує Закарпатська митниця, пише DailyLviv.com.

Готуючись до зимового періоду та можливих довготривалих вимкнень світла, українці не полишають спроб незаконно провезти на митну територію України акумулятори, зарядні станції та інвертори для подальшої комерції.

Сьогодні, 14 жовтня, чергового порушника митних правил зупинили у пункті пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке», що на українсько-словацькому кордоні. 36-річний житель Закарпаття під час проходження митних процедур у «зеленому коридорі» запевняв інспекторів про відсутність будь-яких товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню.

Під час огляду його автомобіля «Мерседес-Бенц Спринтер» митники виявили у салоні серед інших речей водія 80 штук акумуляторних батарей для сонячних панелей різних моделей та найменувань китайського виробництва. Вони були у фабричній упаковці.  

Читайте також: У Львові компенсовують вартість генераторів. Кому і скільки

І хоча виявлений товар належить до переліку енергообладнання, яке звільнено від сплати митних платежів при імпорті, однак при ввезенні на митну територію України його потрібно обов’язково декларувати.

Тож, відносно закарпатця складено протокол про порушення митних правил за ч. 2 статті 471  Митного  кодексу України. Справу розглядатиме митниця та виноситиме рішення щодо застосування штрафних санкцій.

Незадекларовані ані усно, ані письмово акумуляторні батареї для сонячних панелей  «LiFePo4 Cell» моделей «LF230» та «LF100», загальною орієнтовною вартістю понад 300 тис. грн, вилучено. Позаяк документів, що підтверджують вартість товару, водій не надав, то його остаточну оцінку визначатиме залучений спеціаліст-експерт.

Читайте також: Генератори, акумулятори, сонячні панелі поштою. Як не платити податки — Держмитслужба

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів