В Україні стартувала приписна кампанія

12:30 2 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

З перших днів нового 2016 року в Україні стартувала постановка на військовий облік при районних (міських) військових комісаріатах юнаків 1999 року народження.

Зокрема, з 2 січня до 30 березня 2016 року тільки на Харківщині понад вісім тисяч осіб буде викликано до військкоматів для постановки на військовий облік, вивчення їхньої придатності до військової служби, обстеження стану здоров’я. За словами командування Харківського обласного військкомату, до складу районних (міських) приписних комісій, окрім військовослужбовців Збройних Сил України, увійшли цивільні лікарі, психологи та працівники регіональних структур соціального забезпечення.

Тимчасово виконувач обов’язків військового комісара Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін пояснив: «Ще минулого року офіцери військкоматів склали списки харків’ян, яким цього року виповниться сімнадцять. Паралельно у районах підготоване усе необхідне для виконання цього загальнодержавного завдання. Тому з 2 січня райвійськкомати, розташовані на Харківщині, своєчасно і на повну потужність запрацювали над приписною кампанією 2016 року». 

Під час постановки на військовий облік осіб 1999 року народження проводитиметься вивчення юнаків та дівчат, які цього року виявлять бажання вступати до вищих військових навчальних закладів оборонного відомства. Про це повідомили сьогодні, 2 січня, в прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів