В Україні розпочали роботу 76 місцевих пожежних команд

10:30 23 січня 2017 р.

Фото до новини

Минулого року в нашій країні розпочалася реформа системи Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Упродовж 2016 року на території країни запрацювали 76 місцевих пожежних команд, зокрема, 13 – в об'єднаних територіальних громадах, а також утворено 253 добровільні пожежні дружини (зокрема, 75 – в об'єднаних територіальних громадах) та 22 добровільні пожежні команди (зокрема, сім – в об'єднаних територіальних громадах). Крім того, на території п’ятьох областей – Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Львівської та Тернопільської – триває реалізація пілотних проектів щодо організації заходів цивільного захисту населення.

Минулого року на території цих областей утворено дев’ять місцевих та 98 добровільних пожежно-рятувальних підрозділів. Таким чином, у цих регіонах вже функціонують 114 місцевих та 360 добровільних пожежно-рятувальних підрозділів.

Відзначився 2016 рік ще й відкриттям на території міста Лиман у Донецькій області першого в Україні Центру громадської безпеки. Його унікальність полягає в тому, що там функціонує не лише місцева пожежна команда, але й служба швидкої медичної допомоги та правоохоронці. Тож громадяни можуть одразу отримати комплексну допомогу.

У 2017 році в Україні планується утворити 271 місцеву пожежну команду та надалі розвивати рух добровольців для гарантування безпеки громадян. Про це повідомили в прес-службі міністерства внутрішніх справ України, де також опублікували фоторепортаж.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів