Уряд Польщі проведе перемовини з фермерами

13:48 21 лютого 2024 р.

Фото до новини

Уряд Польщі проведе переговори з фермерами у понеділок, 26 лютого. Якщо вони відбудуться, то це буде прецедент, якого не було 30 років.

Як повідомляє Polskieradio24, про це заявив заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак, пише DailyLviv.com.

За його словами, мета міністерства - домовитися з аграріями.

"Встановлення певної дорожньої карти, час для розв'язання таких проблем, тому що це не політична дія, це стратегічна дія, яка має втілитися в те, що таких проблем не буде через 2 місяці", - сказав Колодзейчак.

Заступник міністра додав, що аграрії вкажуть своїх представників, які братимуть участь у переговорах з урядом. Міхал Колодзейчак сказав, що до кінця тижня вкаже місце, де відбудуться ці переговори. Він додав, що сьогодні буде говорити про це з міністром культури, щоб, за його словами, "місце мало відповідне значення для проблем".

Читайте також: Зеленський провів селектор, є рішення щодо блокади кордону з Польщею

Переговори тривають відучора, наразі міністерство збирає вимоги протестувальників. Офіційні переговори, швидше за все, почнуться, як зазначалось, в понеділок, - за день до запланованої масової акції протесту фермерів у Варшаві.

Фермери вимагають обмеження імпорту українських товарів до Польщі та відступу від деяких анонсованих інституціями ЄС змін у сільському господарстві.

Читайте також: Сором і ганьба, не вірю, що це поляки, - Генконсулка Польщі у Львові

За словами польської влади, з обох питань ведуться переговори на рівні ЄС, але водночас Міністерство сільського господарства не виключає самостійного запровадження деяких рішень, зокрема обмеження імпорту українських товарів. Які продукти потраплять у цей список обмежень і на які ще дії очікують аграрії, планується обговорити на робочих зустрічах.

Нагадаємо, сьогодні на жодному пункті пропуску з Польщею немає вільного руху вантажівок, уряди продовжують перемовини.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів