На жодному пункті пропуску з Польщею немає вільного руху

11:21 21 лютого 2024 р.

Фото до новини

На жодному пункті пропуску з Польщею немає вільного руху вантажівок, уряди продовжують перемовини.

Про це розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в ефірі телемарафону "Єдині новини", пише DailyLviv.com.

"Учора (20 лютого) було блокування всіх пунктів пропуску на українсько-польському кордоні. На деяких пунктах пропуску акції протесту анонсувалися на один день. Але глобально залишається дуже обмежений рух, і системні базові агропродукти неможливо наразі доставляти через українсько-польський кордон. Вільного руху, на жаль, не відновлено на жодному пункті пропуску", - сказав Висоцький.

Читайте також: У Польщі засудили українця, який під час протесту фермерів підтерся польським прапором

За його словами, найскладніша ситуація залишається на пункті пропуску "Ягодин". На другому за важливістю пункті пропуску "Краківець-Корчова" поляки частково обіцяють пропускати критичні вантажі.

Перший заступник міністра нагадав, що у польських фермерів є дві головні вимоги, і вони мають загальноєвропейський характер. Це прохання відтермінувати запровадження зеленого курсу Green Deal, який посилює вимоги по екологічності, по захисту навколишнього середовища, по виведенню з обробітку земель, які Європейський Союз планує впроваджувати. А друга вимога – це збільшити дотації.

Читайте також: «Путін, зроби порядок з Україною і Брюсселем». Польський фермер звернувся до російського диктатора

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів