Українських полонених не було у літаку Іл-76 - секретар РНБО

11:35 9 лютого 2024 р.

Фото до новини

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов запевняє, що українських полонених не було на військово-транспортному літаку Іл-76, який зазнав катастрофи у Бєлгородській області РФ.

Про це він сказав уінтерв’ю Бабель, пише DailyLviv.com.

У Росії зазнав катастрофи літак. Чи були там наші полонені? Я вам точно можу сказати - ні”, - сказав Данілов.

На уточнення журналістки, на основі чого такі твердження, секретар РНБО додав: “На основі того досвіду, який в нас був після Тегерану, і на основі того, що відбувалося далі”.

Читайте також: Два брати-прикордонники з Яворівщини повернулися з російського полону

“Якби це відбулося, то, повірте, кількість біологічного матеріалу, те, що називається, загиблі, було б у такій кількості (якщо вони кажуть, що там їх було 65), що вони б обов’язково цим скористалися, і вони б обов’язково все це зафільмували. І те поле було б все червоне від крові. Такого там не було. У них була заготовлена вся ця історія, в них була заготовлена вся ця ситуація, і тому дочекаймось...Треба просто почекати. Ще раз наголошую, якби це відбувалося, то, повірте, і Лавров би там в ООН — ще одна дивна контора сучасності, він би там так репетував, і вони б все це показували. Їм нема що показати... Якби це було насправді, була б зовсім інша картинка”, - вважає Данілов.

Читайте також: Падіння ІЛ-76. На борту могли перебувати VIP-військові РФ - розвідник

На уточнення, чи є у влади розуміння, чи живі наші заручники, секретар РНБО відповів, що “це дуже складне питання, воно дуже чутливе, і в тому числі для Президента нашої країни...”.

“Ми не можемо зараз мати ту чи іншу відповідь... Я з великою ймовірністю можу сказати, що їх там не було (заручників на літаку - ред.)”, - додав секретар РНБО.

Нагадаємо, під час п’ятдесятого обміну полоненими, який відбувся 31 січня, з російського полону повернули 207 українських захисників, серед яких 95 представників ЗСУ, 56 нацгвардійців, 26 прикордонників, 29 воїнів Тероборони та один представник Національної поліції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів