Український спортсмен у Польщі скаржиться на приниження через національність

13:27 19 квітня 2024 р.

Фото до новини

Юрій Гладир знову став жертвою ксенофобських випадів під час волейбольного матчу. Спортсмен зазначає, що ворожі настрої щодо українців посилюються.

Матч між Asseco Resovia (Жешув) – Jastrzębski Węgiel (Ястшембе-Здруй) супроводжувався рідкісними негативними емоціями. Про це інформує InPolabd, пише DailyLviv.com.

Під час одного із сетів між гравцем сілезької команди Норбертом Губером і вболівальником Resovia виникла велика суперечка. Тренувальному штабу польського чемпіона було важко втримати центрового збірної Польщі від нападу на фаната суперника.

Губер зізнався в соцмережах, що фанат підкарпатського клубу ображав Юрія Гладира, вигукуючи ксенофобські фрази, тому він заступився за колегу. Сам Гладир, який роками має польський паспорт, зберігав спокій в тій ситуації. Однак у минулому сезоні українець ледь не вчинив самосуд над уболівальником Trefl Gdańsk, коли той також словесно напав на нього під час матчу.

"Asseco Resovia" швидко перепросила за інцидент і зазначила, що повідомила про випадок до поліції.

Справу також прокоментував 39-річний український гравець. Волейболіст відзначив, що словесні напади посилилися після масової еміграції українців до Польщі через початок війни. Він вважає, що ставлення поляків до українців зумовлене політичною ситуацією, а також поводженням деяких українців в Польщі (на основі вчинків незначної групи співвітчизників). Спортсмен наголосив, що волейбольні матчі це не місце для образ та провокацій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів