Українські військові вразили на Львівщині командувача сухопутних військ США в Європі

11:32 29 серпня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Американський генерал Бен Ходжес дійшов висновку: «Українці – дуже професійні й можуть користуватися будь-яким обладнанням».

Командувач сухопутних військ США у Європі, генерал Бен Ходжес, заявив: «Я вражений серйозним настроєм українських військових. Вони працюють над виправленням недоліків і розвитком власних можливостей» 

Враженнями про українських військових Бен Ходжес поділився в інтерв'ю американському виданню «Дефенс Ньюз». Зокрема розповів у ньому про підготовку української армії на спільних з американцями військових навчаннях «Репід Трайдент» на Яворівському полігоні на Львівщині, за якою він спостерігав у липні:

«Це був один з кращих прикладів професіоналізму, що колись бачив у будь-якій армії. Вони були відверті, казали: «Ми не були готові робити ось це, але зате ось як ми пристосувалися».

Зокрема, вони говорили, що росіяни забезпечили сепаратистів величезною кількістю артилерії, засобами радіоелектронної боротьби й безпілотниками. Українцям довелося адаптуватися до таких умов. Місяць тому офіцери зі 173-ї повітряно-десантної бригади США розповідали, що були вражені майстерністю і досвідом багатьох українців.

Ми надали їм легкий протимінометний радар, і вони дуже ефективно його використовували – так, як цього не робили навіть ми. І це було набагато ефективніше, ніж ми думали.

Росіяни відразу почали цілитися по цьому радару. Це свідчить, що українці дуже професійні й можуть користуватися будь-яким обладнанням моніторингу.

Тому якщо хтось каже, що Україна не знає, як користуватися американським контрбатарейним радаром – це нісенітниця. З цим у них не буде жодних проблем, вони навчаться дуже швидко».

Про це повідомляється в останньому номері київського часопису «Газета по-українськи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів