Українські миротворці обстріляли бойовиків у ДРК

16:30 12 листопада 2019 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

Українські миротворці завдали повітряного удару з використанням штатного озброєння Мі-24 по бойовиках у Демократичній Республіці Конго.

Про це повідомили у вівторок, 12 листопада, в міністерстві оборони України, де також розповіли: «Подія сталася днями у районі Семуліке (провінція Північне Ківу, ДР Конго). Представники бандформування «ADF» («Allied Democratic Forses») відкрили вогонь у бік однієї із військових баз Місії ООН».

«У той же час, у цьому районі екіпажі Мі-24 зі складу 18-го окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго здійснювали супровід південноафриканського транспортного вертольоту TP-1 «Oryx». У відповідь на зухвалі дії бойовиків командуванням Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго було прийнято рішення про негайний вогонь у відповідь», – поінформували також у міністерстві оборони.

«Отримавши відповідний наказ про вогневу підтримку наземних сил та координати цілей, пілоти українських «двадцятьчетвірок» нанесли повітряний удар з використанням штатного озброєння. Після атаки Мі-24, бойовики припинили вогонь та відступили вглиб джунглів. У результаті нападу бандформування жоден миротворець не постраждав», – повідомили також у міністерстві оборони.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів