Україна вивела з ладу третину кораблів ЧФ РФ

10:03 17 червня 2024 р.

Фото до новини

Україна знищила і пошкодила 28 ворожих кораблів і ракетоносіїв.

Росіяни активізували обстріли на одній з ділянок фронту. Вони хочуть захопити всю Донецьку область.

Понад 80 країн-учасниць саміту в Бюргенштоку не знайшли відповіді на питання, як залучити Росію до переговорів. Минулого тижня Путін повторив, що його метою залишається захоплення чотирьох  областей України.  За даними Генштабу України, основна ділянка бойових дій ведеться на Покровському напрямку.

Лінія фронту проходить за кілька кілометрів на захід від Авдіївки, захопленої в лютому. Там відбулося сорок бойових зіткнень за останню добу. Українці захищають доступ до Покровська – важливого транспортного вузла. Росіяни хочуть його захопити, щоб легше було окупувати останню велику міську агломерацію Донбасу з такими містами, як Слов’янськ і Краматорськ. Окупанти підтримують піхотні атаки з використанням артилерії та керованих авіаційних бомб.

А тим часом речник Військово-Морських сил України Дмитро Плетенчук заявив, що українським військовим вдалося вивести з ладу уже третину кораблів Чорноморського флоту Росії. За його словами, за офіційними даними Україна знищила і пошкодила 28 ворожих кораблів і ракетоносіїв. 

Нагадаємо, Росія вже не утримує ракетоносії в тимчасово окупованому Криму. Останнім був малий ракетний корабель "Аскольд".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів