Україна долучається до створення цифрового гаманця в ЄС

14:42 11 березня 2024 р.

Фото до новини

Команда Мінцифри бере участь у пілотному проєкті ЄС, де тестуватимуть транскордонну взаємодію «Дії».

Упродовж двох наступних років має запрацювати Європейський гаманець цифрової ідентифікації (EUDI). Європарламент вже ухвалив створення відповідної законодавчої бази.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації, пише DailyLviv.com.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що Україна – єдина країна в складі консорціуму, яка наразі не є членом ЄС, але вже активно бере участь у процесі формування майбутньої електронної ідентифікації в ЄС. Команда Мінцифри бере участь у пілотному проєкті ЄС, де тестуватимуть транскордонну взаємодію «Дії».

Читайте також: Наречений в окопі, наречена вдома з гостями. Як відбуватимуться онлайн відеошлюби в Україні

«Український цифровий гаманець – це «Дія». Після запуску пілоту в ЄС українці зможуть використовувати там «Дію», а європейці – свої цифрові гаманці в Україні. З цифровим гаманцем можна буде онлайн зручно й безпечно відкривати банківський рахунок, мати постійний доступ до водійських посвідчень у телефоні, користуватися електронним підписом та отримувати електронні медичні рецепти», – зазначив Федоров.

За його словами, Єврокомісія до кінця першого кварталу цього року має опублікувати уніфіковані вимоги для гаманців EUDI. «Дія» реалізувала більшість функцій EUDI задовго до презентації пропозиції Єврокомісії. Наступне завдання, акцентує міністр, – досягти визнання в ЄС.

Нагадаємо, Мінцифри також презентувало нову послугу для бізнесу під назвою єПідприємець; тепер українці зможуть отримати сервіси, необхідні для ведення бізнесу, за однією заявою.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів