Наречений в окопі, наречена вдома з гостями. Як відбуватимуться онлайн відеошлюби в Україні

13:39 6 лютого 2024 р.

Фото до новини

У застосунку «Дія» планують невдовзі запустити послугу, завдяки якій люди зможуть одружитися онлайн через відеозв'язок.

Вже найближчим часом в Україні запустять послугу онлайн-шлюбу за допомогою відео в мобільному застосунку «Дія». Такий анонс зробив віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, пише DailyLviv.com.

«Плануємо найближчим часом запустити онлайн-шлюб. Можна буде просто одружитися в «Дії» за допомогою відео. Це буде також дуже технологічно», – сказав Федоров в ефірі національного телемарафону.

Віцепрем'єр не захотів розкривати більше деталей нового сервісу, але наголосив, що там буде багато цікавих елементів цього процесу.

Читайте також:  Менше бюрократії - більше кохання: заяву про шлюб можна подати в Дії

«Це буде унікально для всього світу. Це дасть можливість нашим військовим одружуватися на дистанції. Це важливий крок», – заявив він.

Федоров наголошує, що все буде безпечно, буде виключена можливість ситуації, коли «без мене, мене женили».

«Це, як завжди, буде супербезпечно зроблено. Точно, що саме ті люди, які подають заявку будуть одружуватися. Є кілька етапів верифікації. При кожній авторизації в Дії, коли туди заходять люди, Дія «стріляє» в різні реєстри і підтягується інформація в режимі реального часу і відображається», – зазначив він.

Федоров розповів, що також передбачається можливість отримувати акти цивільного стану, зокрема, свідоцтво про шлюб в застосунку «Дія».

Раніше уряд України значно прискорив процедуру реєстрації шлюбу для українців: тепер замість довготривалого заповнення паперових заяв та походів до ДРАЦСу, українці можуть подати відповідну заявку через «Дію».

Нагадаємо, Мінцифри також презентувало нову послугу для бізнесу під назвою єПідприємець; тепер українці зможуть отримати сервіси, необхідні для ведення бізнесу, за однією заявою.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів