«Укравтодор» продовжуватиме прокладати трасу «Львів-Умань»

15:32 17 січня 2019 р.

Фото до новини


Фото: ukravtodor.gov.ua

Державне агентство автомобільних доріг України продовжить цього року роботи на пріоритетному проекті – «GO Highway», на який за окремою бюджетною програмою передбачено чотири мільярди гривень.

Загалом на цьому об’єкті 2019 року планується відремонтувати понад 108 кілометрів доріг. Упродовж минулих двох років «Укравтодор» у межах реалізації «GO Highway» вже повністю відремонтував трасу «Львів-Умань» у Львівській, Тернопільській областях, забезпечивши якісний проїзд для всіх категорій транспорту дорогою другої категорії на ділянці «Львів-Хмельницький» та частково у Вінницькій та Черкаській областях.

Цього року буде завершено роботи на ділянці «Львів-Умань» у Хмельницькій, Вінницькій та Черкаській областях. Отже, вже до кінця поточного року можна буде дістатися сучасною європейською дорогою від Львова до Умані.

У межах реалізації другого етапу буде проведено реконструкцію з розширенням до чотирьох смуг руху дороги М-09 «Львів-Тернопіль» до першої категорії та будівництво об’їздів усіх населених пунктів, зокрема, «Північної об’їзної дороги Львова» та «Північної об’їзної дороги Тернополя», будівництво з'єднання М-09 з дорогою М-06 Київ-Чоп біля Золочева. В подальшому запланована реконструкція з розширенням до чотирьох смуг руху та нове будівництво об’їздів по всьому коридору. В рамках другого етапу вже будуть залучатися кошти інвесторів та МФО.

Транснаціональним транспортним коридором планується з’єднати українські чорноморські порти в Херсоні, Миколаєві та Великій Одесі з польськими портами на Балтійському морі у Гданську та Гдині. В межах України транспортний коридор пройде за маршрутом «Львів-Тернопіль-Хмельницький-Вінниця-Умань-Одеса-Миколаїв-Херсон».

Про це повідомили в прес-службі «Укравтодору».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів