Учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС отримали відзнаки ЛОДА

16:05 14 грудня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

У середу, 14 грудня, у Кінопалаці імені Олександра Довженка з нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбувся вечір пам'яті.

Про це повідомили сьогодні, 14 грудня, у Львівській облдерадміністрації, де також поінформували, що участь у вечорі пам'яті взяли керівництво обласної державної адміністрації та учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. На початку зустрічі голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка подякував головам громадських організацій за ініціативу такої зустрічі.

Окрім того, керівник області вручив почесні грамоти та подяки за самовіддану працю, високий професіоналізм, мужність і відвагу, проявлені під час ліквідування наслідків Чорнобильської катастрофи, та з нагоди Дня вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС Валерію Карпенку, Василю Котецькому, Миколі Іллюші, Богданові Проню, Євгенові Батову, Василю Ломазі, Василю Лисовичу, Андрію Саустяну, Михайлу Мазнику, Катерині Парфеменко. Як розповів, начальник відділу пільг і розрахунків за комунальні послуги та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Назарій Свідницький, на сьогодні на Львівщині – понад вісім тисяч постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС, у тому числі – 4300 учасників її ліквідації.

Назарій Свідницький також запевнив:  «У 2016 році у рамках соціального захисту цієї категорії осіб на санаторно-курортне лікування в області виділили понад  2 мільйони гривень. Отримали учасники ліквідації аварії на ЧАЕС і 44 путівки на лікування».

Про це повідомили сьогодні, 14 грудня, в прес-службі Львівської облдерадміністрації, де також поінформували: «У рамках зустрічі відбулося і представлення та обговорення проекту пам'ятника, який планують встановити у Львові на честь усіх жертв та постраждалих від аварії. Опісля хорова заслужена академічна хорова капела України «Трембіта» у супроводі оркестру виконала композиції «Боже Великий Єдиний», «Чуєш брате мій», «Не пора» та «Stabat mater».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів