У Жовківському районі реалізували 29 мікропроектів

12:50 17 січня 2017 р.

Голова Жовківської райдержадміністрації Надія Щур докладно зупинилася під час свого звіту перед громадою на проектах, реалізованих на території району минулого року.

За словами голови Жовківської РДА Надії Щур, торік в очолюваному нею районі реалізували 29 мікропроектів на суму 5,9 млн. гривень (2,2 млн. гривень – з обласного бюджету, 3,2 млн. гривень – з районного й місцевого бюджетів, кошти громади – 500 тисяч гривень), завершили реалізацію п’яти проектів державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) на загальну суму 8,7 млн. гривень (з держбюджету – 7,6 млн. гривень, з районого – 1,1 млн. гривень), а також реалізували три проекти на суму 3,6 млн.. гривень за кошти бюджету розвитку (з обласного бюджету – три мільйони  гривень, місцеві бюджети – 600 тисяч гривень). За словами чиновника, зокрема, звдяки проекту Українського фонду соціальних інвестицій (УФСІ) здано в експлуатацію дитячий садочок у селі Смереків

У галузі освіти, серед іншого, здійснено також реконструкцію оздоровчого комплексу «Росинка», а також реалізовано 10 мікропроектів місцевого розвитку. Як повідомила Надія Щур, у 2016 році у медичні галузі проведено ремонти у 16 закладах охорони здоров’я. Зокрема, у фельдшерсько-акушерському пункті (ФАП) у селі Гряда (ДФРР), у ФАП у селі Нова Скварява (конкурс мікропроектів), у ФАП селі Звертів (конкурс мікропроектів), амбулаторії загальної практики сімейної медицини у селі Добросин (конкурс мікропроектів) .

«Загальна вартість ремонтних робіт – 3,1 млн. гривень, з яких: 630 тисяч гривень – держбюджет, 1,7 млн.. гривень – районний бюджет, 800 тисяч гривень – місцеві бюджети», – поінформувала голова РДА.

Говорячи про реалізовані проекти у галузі культури, очільниця райдержадміністрації зауважила, що протягом 2016 року у 26 закладах культури проведено ремонтні роботи і з різних джерел фінансування використано сім мільйонів 720 тисяч гривень. Серед наймасштабніших – реставраційні роботи по Домініканському монастирю, реконструкція приміщення під бібліотеку у Рава-Руській, будівництво Народного дому села Великі Грибовичі, реконструкція школи-мистецтв імені Турчака.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів