У центрі Львова змінили організацію дорожнього руху

12:06 30 травня 2024 р.

Фото до новини

У Львові на перехресті вулиці Гнатюка та проспекту Свободи змінили організацію руху: нанесли нову дорожню розмітку та перенесли знак, що виокремлює смугу для руху громадського транспорту.

Про це повідомила пресслужба ЛМР, пише DailyLviv.com.

«Поруч з пам’ятником Тарасові Шевченку, працівники Галицької районної адміністрації нанесли дорожню розмітку 1.7, що позначає напрям смуг руху в межах перехрестя та розмітку 1.18, яка вказує дозволені напрями руху у смугах на перехресті. На цій ділянці дороги також перенесли дорожній знак 5.11 “Смуга руху для маршрутних транспортних засобів” та відповідно саму смугу для цього виду транспорту, які тепер на декілька метрів далі від перехрестя вулиці Гнатюка з проспектом Свободи», - зазначили в управлінні безпеки та вуличної інфраструктури Львівської міської ради.

За словами начальника управління безпеки та вуличної інфраструктури ЛМР Максима Смілевського, раніше водіями було доволі складно рухатися у напрямі Львівської опери, адже на перехресті можливий рух ліворуч або прямо лише з лівої смуги, тож водіям доводилося перелаштовуватися з правої смуги у ліву, і це часто відбувалося на пішохідному переході чи вже на початку смуги руху маршрутних транспортних засобів.

«Ця розмітка покращить візуалізацію перехрестя вулиці Гнатюка – проспекту Свободи та сприятиме безпечному та швидкому його перетину. Такі зміни зменшать кількість дорожньо-транспортних пригод та покращать загальну якість руху у цьому міському середовищі», – зазначив Максим Смілевський.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів