У центрі Львова триває акція протесту

11:45 20 листопада 2018 р.

Фото до новини


Фото: varta1.com.ua

Автомобілісти вимагають від влади скасувати законодавчі норми щодо коефіцієнту віку авто в розрахунку вартості акцизу.

Власники автомобілів на єврономерах проводять сьогодні в 56 містах України акцію «За доступне авто». Як повідомляється на сайті громадської організації «Авто Євро Сила», акція розпочалась зранку і триватиме до виконання вимог активістів.

Автомобілісти вимагають від влади скасувати норми законопроектів №8487 та №8488, які були прийняті парламентом без урахування вимог громадськості, зокрема щодо скасування коефіцієнту віку авто в розрахунку вартості акцизу. За попередніми оцінками, участь в акції громадянської непокори можуть взяти понад 50 тисяч громадян.

Під станами Львівської Ратуші зібралися близько 100 осіб, які скандують із плакатами «Садовий досить красти». «Садовий і Березюк, не підігравайте бізнесу з РФ. Фракція Самопоміч голосувала за 8488 та 8887, чим зрадили Україну. Садовий, схаменись, досить красти», – висловлюють свою позицію учасники акції.

Також сьогодні, о 10:00, активісти «Авто Євро Сили» перекрили трасу біля села Розвадів. Згідно анонсу, перекриття траси Київ-Чоп на Львівщині можливе біля села Кізлів, села Гаї-Смоленські та біля Солонки.

За інформацією прес-служби патрульної поліції Львівщини, протестувальники ходять по пішохідному переходу та не пропускають авто. Внаслідок перекриття утворилося суттєве ускладнення в русі автотранспорту.

Станом на 11:00 представники «Авто Євро Сили» передислокувались до пішохідного переходу в селі Старий Милятин, де планують перекрити дорогу.

Про це повідомили у вівторок, 20 листопада, на порталі оперативних новин «Varta1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів