У Сухопутних військах України формують четвертий армійський корпус

20:43 10 жовтня 2024 р.

Фото до новини

Збройні Сили України продовжують переходити на корпусну структуру управління.

Про це виданню Ukrainian Military Pages стало відомо з власних джерел у військовому відомстві, пише DailyLviv.com.

“Збройні Сили України продовжують переходити на корпусну структуру управління“, – розповіли у виданні.

У Сухопутних військах вже є три армійські корпуси — 9, 10 та 11 (колишній Корпус резерву), наразі триває формування четвертого.

Ще по одному корпусі є у Десантно-штурмових військах (Корпус швидкого реагування) та Морській піхоті Військово-Морських Сил ЗС України.

Кожен з армійських корпусів об’єднує 4-5 механізованих (штурмових, піхотних) бригад, розвідувальний полк або батальйон та інші окремі підрозділи бойового та тилового забезпечення.

Командує корпусом — генерал-майор, начальник штабу та заступник — бригадні генерали.

Загалом у командуванні кожного корпусу три генерали.

Армійські корпуси виникли з появою масових армій, коли для бойових дій стало збільшення просторового розмаху й ускладнилося управління військовими формуваннями, що мають численний бойовий склад і різноманітне озброєння.

Створення армійських корпусів обумовлювалося також необхідністю мати з’єднання, здатні вирішувати бойові завдання на самостійному операційному напрямку.

Станом на 1992 в Збройних Силах України перебувало 6 армійських корпусів. Останній з них, 8-й армійський корпус, було розформовано у 2015 році. Однак залишався корпус резерву.

В Україні в 2022- 2023 роках, після початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України, було сформовано 10-й армійський корпус.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів