У селі на Львівщині та його 5-ти кілометровій зоні запровадили карантин

12:53 11 березня 2023 р.

Фото до новини

У селі Грушів Меденицької громади виявили захворювання на сказ у собаки. У селі та його 5-ти кілометровій зоні запроваджують карантинні обмеження.

Про це інформує Варто-Галицькі новини, пише Dailylviv.com.

7 березня представники сільської ради повідомили про загибель собаки. Працівниками ветеринарної служби було здійснено виїзд на місце загибелі. Труп тварини було відправлено в Львівську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби, де провівши експертизу підтвердили випадок сказу. На місці загибелі собаки провели вимушену дезінфекцію території.

У четвер, 9 березня, відбулося засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при Дрогобицькій РВА.

За результатами засідання Комісія вирішила накласти карантинні обмеження у селі Грушів та прилеглі території у радіусі п’яти кілометрів терміном на 2 місяці. Знімуть їх лише за умови виконання всіх заходів, передбачених чинною Інструкцією щодо профілактики та боротьби зі сказом тварин.

Також встановити постійний ветеринарний контроль та нагляд з метою своєчасного виявлення та ізоляції хворих і підозрілих на захворювання сказом тварин. У селі Грушів організувати подвірні обходи з метою виявити підозрілих на сказ тварин. Староста Грушівської селищної ради до 30 березня 2023 року повинен забезпечити та провести відлов безпритульних тварин при їх наявності. Мешканців закликають організувати утримування собак на прив’язі або у спеціальних вольєрах.

Сказ у кота та собаки на Львівщині: скликають засідання комісії ТЕБ та НС

У Дрогобичі просять власників собак і котів привести їх на безкоштовну вакцинацію від сказу

Ветеринар закликає львів’ян вакцинувати своїх улюбленців від сказу

У Львові вакцинуватимуть тварин через сказ у лисиці

На Львівщині з літака розкидатимуть вакцину від сказу

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів